Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 dec 2020 - Anul XXV, nr. 292 (7597)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Au început arestările și în dosarul trei de la DNA: cu înmatriculările și RAR

Vineri, 11 Decembrie 2020 (09:43:40)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Suceava, au început ancheta și în cel de-al treilea dosar de corupție cu privire la înmatriculările de autovehicule, dar și cu implicarea unor angajați ai Registrului Auto Român. În cursul zilei de joi a fost emis și un prim mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile. Este vorba de Emanuel George Mihăescu, o persoană care intermedia afacerile ilegale. Suceveanul a fost arestat pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență, 9 fapte materiale, și instigare la dare de mită. Soluția de ieri nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Suceava. Din informațiile pe care le deținem, în acest dosar vor mai fi audiate alte 7 persoane, toate suspecte că au intermediat înmatricularea unor autovehicule fără respectarea legislației. Cel mai probabil în faza următoare se va trece și în curtea RAR, instituție fără de care aceste fapte nu erau posibile.

Potrivit comunicatului remis de DNA la finalul lunii noiembrie în cazul înmatriculării autoturismelor, membrii grupului urgentau/facilitau/asigurau fără programare, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 200-1.000 euro, omologarea/verificarea RAR, precum și înmatricularea provizorie și definitivă a autoturismelor.
Practic, aceștia, în timp, și-au făcut chiar un “renume”, în sensul că puteau facilita cu succes, contra unor sume de bani, omologarea/verificarea RAR, precum și înmatricularea provizorie și definitivă a autoturismelor, cu complicitatea unor funcționari publici cu atribuții în ceea ce privește aceste activități (ingineri RAR, precum și agenți de poliție, respectiv, ofițeri de poliție cu atribuții de aprobare a documentelor din cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Suceava).
Ca urmare a acestor demersuri, omologarea/verificarea tehnică, respectiv înmatricularea autoturismelor erau realizate rapid, fără a mai fi nevoie de programare, iar în unele cazuri, chiar în condițiile în care documentele nu erau complete sau nu erau în regulă ori autoturismele prezentau defecțiuni tehnice majore.
În această cauză complexă care cuprinde trei dosare s-au derulat 67 de percheziții în Suceava, București și alte patru județe, respectiv Bistrița – Năsăud, Botoșani, Neamț și Bacău, din care nouă la instituții publice, iar restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale. Perchezițiile s-au lăsat și cu ridicarea unor sume imense de bani, mai exact 2,25 milioane de euro, sume pe care procurorii DNA au instituit sechestru asiguratoriu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au început arestările și în dosarul trei de la DNA: cu înmatriculările și RAR.
 Vizualizări articol: 7645 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 9 voturi
Au început arestările și în dosarul trei de la DNA: cu înmatriculările și RAR5.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei