Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 dec 2020 - Anul XXV, nr. 292 (7597)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Modificări

La Fălticeni, noi spaţii pentru activitatea medicală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Odată cu darea în folosinţă a noului spital din municipiul Fălticeni, în aceeaşi clădire se vor muta secţiile de pediatrie şi obstetrică-ginecologie, dar şi cabinetele medicale din policlinică. În locul Secţiei Pediatrie (spitalul de copii) va funcţiona o secţie nou creată în cadrul spitalului fălticenean, cea de Psihiatrie, iar în locul maternităţii de pe strada Ion Creangă va funcţiona Secţia de Geriatrie sau cea de boli infecţioase. Nici sediul policlinicii din Piaţa Mihail Sadoveanu nu va rămâne gol, urmând să se mute medicii de familie, aici urmând a funcţiona Centrul Integrat pentru Medicină de Familie din Fălticeni.

Anunţul a fost făcut de primarul Cătălin Coman în cadrul şedinţei de Consiliu Local din prima decadă a lunii decembrie, urmând ca deliberativul local să dezbată un proiect de hotărâre în acest sens după darea în folosinţă a noii clădiri a Spitalului Municipal.

„Spitalul municipal Fălticeni a solicitat ca spațiul ocupat de Spitalul de copii (Secția pediatrie) care se va muta în clădirea noului spital să rămână ca secție exterioară a Spitalului Municipal pentru alte specialități, respectiv Secţia de Psihiatrie, așa cum este şi la Câmpulung Moldovenesc. Nu vorbim aici de internarea persoanelor cu probleme psihice grave, ci de probleme uşoare, dar care necesită supraveghere medicală temporară.

Şi spaţiul ocupat de Secţia obstetrică-ginecologie de pe strada Ion Creangă va fi transformat, după mutarea maternităţii în spitalul nou, în secţie de geriatrie sau de boli infecţioase, o decizie finală urmând a fi luată de conducerea spitalului după o analiză a necesităţilor de spaţiu pentru cele două specialităţi”, a declarat primarul Gheorghe Cătălin Coman.

 

Medicii de familie vor avea la dispoziţie spaţiile libere din actualul Ambulatoriu de specialitate

Mutarea Ambulatoriului de specialitate va genera o serie de modificări la nivel organizatoric în schema de funcţionare a medicilor de familie din urbea de pe Şomuz. Până în prezent cei 14 medici de familie lucrează în trei locuri, două la parterul unor blocuri din cartierele 2 Grăniceri şi Republicii și o locaţie este o clădire foarte veche de pe strada Maior Ioan.

După ce cabinetele medicale din actualul ambulatoriu vor fi relocate în noul spital, la primul etaj şi clădirea fostei Policlinici va reveni în portofoliul autorităţilor locale, va avea loc reorganizarea imobilului pentru a se asigura cadrul necesar pentru ca actul medical pentru persoanele care necesită asistenţă medicală din partea medicilor de familie să se desfăşoare în condiţii mult mai bune. Peste 80% din spaţiile existente vor rămâne goale, doar câteva cabinete care sunt în proprietatea medicilor specialişti urmând să mai funcţioneze în această clădire. În cadrul noului Centru Integrat pentru Medicina de Familie ar putea activa și medici de pe alte specialităţi.

„Ambulatoriul se va muta în spitalul nou, iar policlinica, cu excepția cabinetelor care sunt deja cumpărate, va fi pusă la dispoziţia medicilor de familie din municipiul Fălticeni, cu o chirie modică, după ce vom face reabilitările necesare. În prezent medicii de familie nu funcționează în condiţii foarte bune, sunt îngrămădiți la parter de blocuri, pe 2 Grăniceri şi pe 13 Decembrie, la fel şi la circa de pe Maior Ioan. Nu o să îi obligăm să se mute pentru că nu avem baza legală, dar le vom pune la dispoziţie spaţii civilizate pentru desfăşurarea actului medical”, a precizat primarul Gheorghe Cătălin Coman.

Ambulatoriul de specialitate din municipiul Fălticeni funcţionează într-o clădire care a fost dată în folosinţă în luna august 1965, când îşi începea activitatea fosta Policlinică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Fălticeni, noi spaţii pentru activitatea medicală.
 Vizualizări articol: 1085 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La Fălticeni, noi spaţii pentru activitatea medicală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei