Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 nov 2020 - Anul XXV, nr. 282 (7587)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acțiune DIICOT

Nouă rețineri și peste 200.000 de euro ridicați, în urma descinderilor printre contrabandiști și polițiști de frontieră

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acțiunea procurorilor de la DIICOT București de joi din județul Suceava, pe zona Brodina-Vicov, s-a lăsat cu nouă ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, pentru cei considerați capii unei grupări de contrabandiști de țigări care acționa pe zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, cu complicitatea unor polițiști care ar fi sprijinit trecerea țigărilor peste frontiera verde.

Din informațiile noastre, capii grupări sunt considerați frații Mihăiță Ștefan Ursachi și Petrică Laurențiu Ursachi, doi dintre cei trei frați ”GJ” din Vicovu de Sus, cu vechi state în afacerile de acest gen. Existau date că cei doi au fost implicați în transporturi mari de țigări recente, iar la Vicov se vorbea de mult că aceștia au sprijin de la unii polițiști de frontieră.

La perchezițiile de joi, structurile de combatere a crimei organizate au ridicat în jur de 150.000 de euro, peste 300.000 de lei, sume mai mici în dolari și lire sterline, patru autoturisme de lux și peste 200.000 bucăți țigarete.    

Conform anchetei DIICOT, în perioada 2019-2020 în județul Suceava a fost constituită o grupare care ar fi introdus în mod ilegal pe teritoriul României aproximativ 550.000 de pachete de țigări provenite din contrabandă, pe care ulterior le-a comercializat pe piața internă.

Din informațiile pe care le deținem, 7 polițiști sunt suspectați de implicare, toți de la Sectorul Poliției de Frontieră Brodina.
”Introducerea țigaretelor s-a realizat prin trecerea acestora peste <frontiera verde> cu Republica Ucraina, prin locuri stabilite anterior, situate pe raza județului Suceava, beneficiind în acest sens și de sprijinul unor polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, cooptați în activitatea infracțională de către membrii grupări. Aceștia ar fi avut rolul de a le furniza liderilor grupării informații cu privire la dispunerea patrulelor pe sectoarele de frontieră și la intervalele orare în care sunt executate misiunile pe fiecare segment de frontieră în parte, eliberând astfel culoarele de graniță pretabile pentru introducerea în țară și preluarea țigaretelor de contrabandă”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Acțiunea de joi dimineață a fost realizată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice. Anchetatorii au efectuat 28 de percheziții domiciliare, toate pe raza județului Suceava.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Suceava, Neamț, Bacău, al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, al specialiștilor Direcției Generale a Vămilor, dar și al polițiștilor de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava.

Cei nouă inculpați au fost prezentați în fața magistraților de la Tribunalul București, cu propunere de arestare preventivă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nouă rețineri și peste 200.000 de euro ridicați, în urma descinderilor printre contrabandiști și polițiști de frontieră.
 Vizualizări articol: 1708 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nouă rețineri și peste 200.000 de euro ridicați, în urma descinderilor printre contrabandiști și polițiști de frontieră0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei