Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 nov 2020 - Anul XXV, nr. 282 (7587)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Români din Grecia, Marea Britanie, Italia și Spania au marcat împreună Ziua Națională

Luni, 30 Noiembrie 2020 (21:04:12)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Români din Diaspora au marcat Ziua Națională, în ciuda restricțiilor din țările de adopție, prin mutarea evenimentelor în mediul online. O astfel de inițiativă a pornit de la președintele Asociației Femeilor Românce din Grecia, Ana Maria Cuciureanu, care a conectat online organizații ale românilor din mai multe state europene. Ana Maria Cuciureanu a declarat că, în ciuda situației generate de pandemie, „românii nu pot fi ținuți departe unii de ceilalți”. „Pentru că orice modalitate de reunire a fost restricționată în Grecia, am decis să transformăm mediul virtual într-un tărâm al tuturor posibilităților. Pentru a marca într-un mod inedit Ziua Națională a României, am decis să trecem nu doar pragul ușii, ci și granița statelor europene, reunindu-ne cu organizații românești din Grecia, Marea Britanie, Italia și Spania. Astfel, în cadrul unei întâlniri online, ne-am bucurat unii de prezența celorlalți, interpretând împreună Imnul României și transmițându-ne urări de bine și încurajări”, a arătat Ana Maria Cuciureanu. Ea a subliniat că prin acest eveniment românii au sărbătorit Ziua României, dar au și pus bazele unor colaborări între o parte dintre organizațiile și școlile românești din Europa. „Urmează să ne întâlnim în număr și mai mare pentru a ne cunoaște, sprijini și colabora”, a spus președinta Femeilor Românce din Grecia.

Au răspuns pozitiv invitației lansate de ea Școala în limba română „Elena Rosetti-Cuza” Atena - Grecia, Comunitatea ”Ștefan cel Mare și Sfânt” și Centrul cultural și educativ românesc ”Armonia”, din același oraș; Asociația ”Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Aspropyrgos, Grecia; Asociația ”Carpatia” – Salonic, Grecia; Asociația ”Ziua Unirii” – Spoleto, Italia; Școala românească ”AlexZ – Românește de la A la Z” – Londra, Marea Britanie; Școala românească ”Nicolae Iorga” – Liverpool, Marea Britanie și Școala românească ”Nicolae Iorga” – Birmingham, Marea Britanie. Toți au urat „La mulți ani” României și românilor de pretutindeni.

Momentul când au cântat Imnul Național poate fi ascultat aici: https://www.youtube.com/watch?v=kBew4-B0HXQ

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Români din Grecia, Marea Britanie, Italia și Spania au marcat împreună Ziua Națională.
 Vizualizări articol: 1465 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Români din Grecia, Marea Britanie, Italia și Spania au marcat împreună Ziua Națională0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei