Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 nov 2020 - Anul XXV, nr. 282 (7587)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Un bine-venit bilanț parțial

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Am intrat în decembrie și ne aflăm abia la sfertul sezonului. În destule campionate, nici acolo. Pandemia a adus totuși o nivelare benefică pentru fotbalul din campionatele de top. Păcat că nu se pot bucura și spectatorii de așa ceva. Ca niciodată până acum de când fac bilanțuri parțiale, nu se înregistrează vreo evadare din pluton. În alți ani, măcar două campionate din Top 5 aveau deja favorite clare. Acum, în ordine alfabetică...

Anglia.Harababura e totală. Profită Mourinho (nu știu rezultatul la Chelsea – Tottenham). Așa că spitalul ambulant numit Liverpool probabil a pierdut la mustață locul 1 prin egalarea suferită în prelungiri. Se păstrează în cărți și City-ul lui Guardiola, care a pierdut acum o săptămână derby-ul cu Mourinho exclusiv pe mâna portarului Ederson, care n-are nicio treabă cu meseria asta. Exagerez, recunosc, dar ieșirile alea prostești nu-l recomandă pentru pretențiile lui City. Marjă de 6 puncte între locul 1 și 9, adică între Liverpool și City, ultima cu un meci mai puțin.

Franța.PSG tocmai a evitat să stea cu tot fundul pe fotoliul de lider, făcând egal acasă cu Bordeaux. Lyon și Monaco îi suflă în ceafă, dar Marseille e cea care ar putea să-i sară în față, fiindcă e la 4 puncte în spate, cu 2 meciuri de recuperat. Marseille?! Aia care, după 4 etape de Liga Campionilor, are 0 puncte și 0 goluri marcate? Da.

Germania.Nemții, tot nemți: sunt singurii care au etapele complete, fără nici măcar o restanță! Păcat că Dortmund n-are cadența dată de experiență, doar din exuberanță nu se trăiește pe două fronturi. În ultima etapă a reușit să piardă acasă cu Köln, care nu bătuse pe nimeni până atunci (în situația asta a rămas Schalke 04!). E adevărat, tot Bayern conduce, dar cu marjă minoră, mai sunt acolo și Leipzig, și Leverkusen, ultima neînvinsă.

Italia.Nici macaronarii nu stau rău la regularitate. Ciudățenia aici e că doi jucători cu vârste de pensionare au ajuns locomotive pentru echipele lor! Ibra e golgheter la Milan, CR7 la Juve, dar între ele sunt 6 puncte, cu avantaj pentru milanezi. Mie, unuia, la ce diferență este între cele două loturi, mi se pare neverosimil. Ambele sunt neînvinse, doar că Juve are mai multe egaluri decât victorii! Iar între ele mai sunt înghesuite Inter, Roma și... Sassuolo! Aș fi vrut să laud echipa lui Chiricheș sau măcar pe el, dar poziția respectivă se dovedește conjuncturală, tocmai ce-au fost redimensionați de Inter.

Spania.  Aici situația e chiar drăguță. Realul și Barcelona se pot ține de mână cu același număr de puncte după ce catalanii își vor disputa restanța. Dar nu pe locul 1, ci pe 4-5! La fel, cu restanța câștigată, Atletico se poate duce la +9! Și ce joc ofensiv a etalat Simeone în ultimele meciuri, de nu mai știai cum să-l încadrezi. Din peisaj mai fac parte și Sociedad, Villarreal, Sevilla.

Cum ar fi să câștige outsideri în toate aceste campionate? Sau măcar în 4? Hai, măcar în 3...

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bine-venit bilanț parțial.
 Vizualizări articol: 1112 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un bine-venit bilanț parțial5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei