Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 nov 2020 - Anul XXV, nr. 282 (7587)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Comisarul-șef Radu Ionuț Obreja, sărac lipit în acte, nabab în realitate

Luni, 30 Noiembrie 2020 (11:15:41)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu aproape 600.000 de euro puși la saltea, comisarul-șef Radu Ionuț Obreja, fostul șef al Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava, poza într-un personaj care trăia cel puțin auster. După studierea declarației de avere îți vine să îi plângi de milă și să spui că era cel mai cinstit funcționar public din Suceava. Potrivit informațiilor pe care le-a completat în vara acestui an, comisarul-șef Radu Ionuț Obreja avea ca singură sursă de venit salariul, iar pe parcursul lui 2019 a câștigat puțin peste 64.000 de lei. În rest, pe numele său nu figurează nici o proprietate și nici o mașină. Ai putea deduce că la Bosanci, la locuința unde au descins procurorii DNA Suceava, se deplasa cu transportul în comun și nu cu vreun bolid de lux, așa cum se întâmpla în realitate. Revenind la declarația de avere, trebuie spus că singurele proprietăți ale fostului șef de la Permise și Înmatriculări erau un teren intravilan de 1.000 mp, situat în Mălini, un teren agricol în suprafață de 5.237 mp în Frasin, ambele achiziționate în cursul anului 2005, și o fâneață de 973 mp, cumpărată în 2009 la Mălini. Ce mai, sărăcie aproape lucie. În realitate, lucrurile stau cu totul altfel, iar șpăgile au fost albite în decursul anilor, iar dacă ar fi să ne luăm după folclorul din târgul nostru, averea lui Radu Ionuț Obreja, acest ”El Chapo” de Suceava, este mult mai extinsă și ar cuprinde proprietăți atât în țară, cât și în străinătate, dar toate cumpărate pe numele unor apropiați. Același traseu de albire urmau să aibă și banii găsiți la perchezițiile de săptămâna trecută. Adică 500.000 de euro găsiți la locuința lui Radu Popovici, un apropiat al lui Radu Obreja, dar și cei 60.000 de euro și 60.000 de lei ridicați de la imobilul din Bosanci, acolo unde locuia de fapt fostul șef al Serviciului Permise și Înmatriculări. Pentru a ajunge la aceste sume impresionante de bani a fost nevoie ca mii de suceveni să contribuie în decursul anilor, iar potrivit procurorilor DNA Suceava, partea fiecăruia varia de la câteva sute de euro, la câteva mii de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisarul-șef Radu Ionuț Obreja, sărac lipit în acte, nabab în realitate.
 Vizualizări articol: 9731 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Comisarul-șef Radu Ionuț Obreja, sărac lipit în acte, nabab în realitate5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei