Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 nov 2020 - Anul XXV, nr. 265 (7570)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Nemulțumiri majore

Medicii veterinari au încetat activitatea și au început protestele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Medicii veterinari concesionari din județul Suceava au început de ieri un protest care presupune sistarea activității și pichetarea sediului Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Suceava. Nemulțumirea acestora este legată de cum sunt tratați de la nivel de Autoritate Sanitar Veterinară în România.

Membrii Consiliului Județean al Colegiului Medicilor Veterinari Suceava, în frunte cu președintele Petrea Dulgheru, s-au aflat ieri la protest.

Petrea Dulgheru a arătat că nu se cere decât normalitate și decență: actualizarea tarifelor pe care Statul le plătește veterinarilor pentru prestarea de servicii la nivelul din 2020, nu din 2013, și respectarea clauzelor contractuale din OUG 177/2020. Este vorba de bani în tranșe de 10.000 de lei pe lună, timp de trei luni, care ar fi trebuit să ajungă la medicii veterinari concesionari. 

Acest protest și sistarea activității vin într-un moment în care este mare nevoie de acești medici veterinari din comune.

Directorul DSVSA Suceava, doctorul Sorin Mihai Voloșeniuc, a declarat că este alături de colegii de la cele 99 de circumscripții sanitar-veterinare din județ, le înțelege nemulțumirile, dar face apel ca aceștia să nu abandoneze munca de teren, atât de importantă în aceste zile: ”Avem cinci focare de pestă porcină africană care evoluează în județ, avem nevoie de acești medici mai mult ca niciodată. Ei cunosc fiecare gospodărie din circumscripția lor, sunt esențiali în activitatea noastră de acum, care presupune inventarierea și monitorizarea tuturor efectivelor de porcine din zonele de supraveghere ale focarelor. Acești medici sunt în linia I în lupta cu bolile și facem apel la ei să rămână acolo, alături de noi”.

Sorin Mihai Voloșeniuc a admis că există două tranșe restante, de 20.000 de lei pentru fiecare veterinar, care ar fi trebuit să ajungă în contul acestora, însă banii nu au fost trimiși de la Serviciul Economic al Autorității Naționale Sanitar Veterinare. El a precizat că imediat ce banii vor intra în conturile DSVSA Suceava, se vor face plățile către medicii veterinari concesionari.

La nivelul județului Suceava sunt 99 de circumscripții sanitar-veterinare, mare parte din medici raliindu-se la protest.

O altă nemulțumire pe care directorul a apreciat-o ca fiind corectă este legată de faptul că medicii veterinari concesionari sunt plătiți de Statul român la tarife neactualizate de 7 ani, deși au de suportat cheltuieli la nivelul anului 2020.

Conflictul s-ar putea dezamorsa în primă etapă prin acordarea plăților restante pentru lunile august și septembrie, conform OUG 177/2020.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii veterinari au încetat activitatea și au început protestele.
 Vizualizări articol: 1522 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medicii veterinari au încetat activitatea și au început protestele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei