Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 nov 2020 - Anul XXV, nr. 265 (7570)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Comparații cu trecutul

Octavian Ilisoi spune că piețele nu au fost închise nici pe timp de război

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Medicul veterinar Octavian Ilisoi, candidat din partea Pro România pentru un post de senator de Suceava, consideră că măsurile luate acum de Guvernul Orban nu s-au întâlnit nici în perioada în care țara era în război. Ilisoi s-a referit la măsura închiderii piețelor agroalimentare, decizie care a provocat nemulțumiri majore atât în rândul comercianților și producătorilor agricoli, cât și printre clienții care frecventau aceste spații comerciale.

”Nici măcar în vreme de război nu s-au luat astfel de decizii drastice și de neînțeles la adresa populației și a oamenilor de rând. Practic, prin măsura de a pune lacăt pe toate piețele închise clienții sunt împinși spre marile lanțuri de magazine de unde foarte puțini vor mai reveni la piața agroalimentară clasică. Este posibil ca acesta să fie începutul sfârșitului pentru ceea ce am perceput cu toții ca noțiune de piață agroalimentară, iar groparul se va numi Ludovic Orban”, a arătat Octavian Ilisoi.

Reprezentantul Pro România a mai spus că în ciuda faptului că activitatea din piețe nu este fiscalizată, la bugetul de stat ajung taxe de la producători și comercianți, iar eliminarea lor abruptă va crea o nou problemă de ordin social.

”A fugări acasă acea femeie care pune deoparte câțiva leuți din vânzarea pe care o face la piață înseamnă că nu-ți pasă de oameni și de nevoile lor reale. Cunosc foarte multe piețe închise în care se puteau realiza circuite unice, respectând regulile sanitare, unde se putea realiza ventilația necesară naturală astfel încât activitatea să poată continua normal. În supermarketuri știu că nu există ventilație naturală, ci doar aparate de aer condiționat, care nu știu cât de benefice sunt pentru limitarea răspândirii Covid-19, dacă nu cumva fac mai mult rău. Cer imperativ Guvernului Orban să redeschidă piețele agroalimentare, iar autorităților locale să asigure măsurile de protecție necesară, respectiv păstrarea distanței sociale și purtarea măștii de protecție”, a concluzionat Octavian Ilisoi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Octavian Ilisoi spune că piețele nu au fost închise nici pe timp de război.
 Vizualizări articol: 1508 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Octavian Ilisoi spune că piețele nu au fost închise nici pe timp de război1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei