Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 nov 2020 - Anul XXV, nr. 265 (7570)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Mutare

Șef nou la Poliția Siret. Cel mai longeviv ofițer a ieșit la pensie la 59 de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisarul de poliție Andrei Beșliu a fost împuternicit, de la începutul acestei săptămâni, la comanda Poliției Orașului Siret. Andrei Beșliu are 37 de ani, însă este deja un ofițer judiciarist cu o bogată experiență. El îl înlocuiește în funcție pe comisarul-șef Gheorghe Lemnariu, care a fost o adevărată excepție în poliție, alegând să rămână în sistem până la 59 de ani, practic până când Inspectoratul General al Poliției Române nu i-a mai prelungit mandatul la conducere.   Revenind la Andrei Beșliu, acesta a absolvit Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava, apoi Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București în anul 2006, și cursuri postuniversitare la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava. După ce a absolvit Academia de Poliție a lucrat timp de trei ani la Biroul Investigații Criminale din Poliția municipiului Rădăuți, între anii 2006 și 2009, apoi la Biroul Investigații Criminale din Suceava, iar din anul 2010 și până în prezent la Serviciul Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Suceava. Cunoscut ca un bun profesionist, Andrei Beșliu, în vârstă de 37 de ani, va aduce cu siguranță un suflu nou în managementul poliției siretene. Comisarul Beșliu este împuternicit deocamdată pentru șase luni la comanda Poliției Siret.

 

Iese la pensie la zece ani distanță de colegii de generație

În luna iunie a acestui an, Monitorul de Suceava scria despre cel mai longeviv polițist sucevean – Gheorghe Lemnariu, șeful Poliției orașului Siret.

În timp ce marea majoritate a polițiștilor suceveni au ieșit la pensie în jurul vârstei de 50 de ani, unii chiar și mai repede, în funcție de perioadele în care a fost această posibilitate, șeful Poliției orașului Siret a fost una din rarele excepții. Comisarul-șef Gheorghe Lemnariu a ales să rămână ofițer activ, pe un post de conducere, deși ar fi avut posibilitatea să se pensioneze de zeci de ori. Au fost perioade în care polițiștii s-au pensionat chiar și la 48 de ani, în condiții financiare avantajoase, iar cei mai mulți și-au depus dosarul de ieșire din sistem. Cea mai lungă perioadă de activitate a lui Gheorghe Lemnariu a fost la conducerea Biroului de Investigații Criminale Rădăuți, unde a lucrat la cazuri foarte grele, legate de hoți, tâlhari sau violatori.

Din anul 2011, Gheorghe Lemnariu a condus Poliția orașului Siret: ”Mă mai întreabă și șefii de la IPJ Suceava dacă mai pot, dacă mai rămân și le spun sincer că da”, declara în luna iunie ofițerul, acum proaspăt pensionar.

Important de precizat este că și acum acesta nu a plecat la cererea sa din sistem. Acum câteva luni, Gheorghe Lemnariu declara că ar putea rămâne în poliție până în anul 2021, când va împlini 60 de ani, vârsta maximă admisă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șef nou la Poliția Siret. Cel mai longeviv ofițer a ieșit la pensie la 59 de ani.
 Vizualizări articol: 3504 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Șef nou la Poliția Siret. Cel mai longeviv ofițer a ieșit la pensie la 59 de ani3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei