Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 sep 2020 - Anul XXV, nr. 230 (7535)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Recomandări

Măsuri de prevenție pentru a evita intoxicația cu monoxid de carbon

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii sunt sfătuiți de reprezentanții companiei de distribuție a gazelor naturale să respecte câteva măsuri de prevenție pentru a evita intoxicația cu monoxid de carbon. Pentru a preveni cu ușurință intoxicațiile cu monoxid de carbon este nevoie de verificarea periodică a sistemelor de evacuare a gazelor arse.În blocuri de locuințe trebuie să ne asigurăm că apartamentele au în bucătării, unde sunt instalate mașini de gătit, tip aragaz, canale sau grile de ventilare pentru evacuarea gazelor de ardere spre exterior şi să verificăm dacă aceste goluri nu sunt obturate, iar în cazul în care observăm probleme, să le remediem cu specialişti autorizaţi.

La case trebuie să verificăm coşurile de fum şi hornurile. Acestea trebuie curăţate de cel puţin două ori pe an, recomandat o dată înainte de începerea sezonului rece, numai de către persoane autorizate. Totodată, trebuie să verificăm şi îmbinările între aparatele de încălzire şi coşurile de evacuare, deseori fiind necesară refacerea acestor îmbinări dacă sunt afumate. Nu mai puţin importante sunt garniturile de etanşare de la focare, care trebuie schimbate periodic, deoarece trebuie să reziste la temperaturi ridicate. 
Nu trebuie să uităm de aragaze, care trebuie supravegheate în timp ce preparăm hrana, existând riscul ca acestea să se stingă provocând în acest fel acumulări de gaze. De asemenea, aragazele nu trebuie utilizate pentru încălzirea locuinţei. Să nu lăsăm copiii nesupravegheați în încăperi în care sunt mijloace de încălzire în funcțiune.

 

Monoxidul de carbon nu are culoare și miros, ceea ce îl face foarte greu de depistat

Recomandarea este să avem în locuinţe montate detectoare de monoxid de carbon, care emit semnale sonore şi ne avertizează cu privire la eventuale riscuri legate de intoxicațiile cu monoxid de carbon. Monoxidul de carbon nu are culoare și miros, ceea ce îl face foarte greu de depistat și, odată acumulat în încăpere, devine periculos. Simptomele intoxicaţiei depind de concentrația monoxidului de carbon şi de durata expunerii și se manifestă prin greaţă, ameţeli şi dureri de cap. De aceea, trebuie să scoatem victimele la aer curat, să aerisim încăperile şi să contactăm serviciul medical de urgenţă.

În acest an, șapte persoane au sfârșit tragic din cauza intoxicației cu monoxid de carbon, în zona de activitate Delgaz Grid. Incidența cea mai mare a cazurilor s-a înregistrat în sezonul rece, în timpul funcționării instalațiilor de încălzire cu gaze naturale. Astfel, 8 din cele 11 incidente din aria de activitatea a Delgaz Grid s-au petrecut în primele trei luni ale acestui an, cauzele principale fiind folosirea aragazului ca sursă de încălzire, racordurile neetanșe la sistemul de evacuare a gazelor arse al centralelor termice și al sobelor, coșuri de fum colmatate sau defecțiuni la sobe (plite crăpate, sobe de teracotă neetanșe).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Măsuri de prevenție pentru a evita intoxicația cu monoxid de carbon.
 Vizualizări articol: 1049 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Măsuri de prevenție pentru a evita intoxicația cu monoxid de carbon0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei