Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 sep 2020 - Anul XXV, nr. 230 (7535)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Problemă serioasă

Podul de la Milișăuți, avariat grav, dar fără nici o perspectivă concretă de a fi reparat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Podul rutier de peste apa Sucevei de la Milișăuți, care asigură zilnic valori mari de trafic spre Rădăuți, are probleme tot mai mari, care se acutizează de la lună la lună. Mulți șoferi care trec zilnic pe acest pod s-au tot întrebat când vor începe lucrările de reparații, după ce s-au instalat acele restricții de tonaj și de circulație. Practic, pe pod se circulă de luni bune alternativ, pe o bandă creată pe mijloc. Din păcate, cel puțin pe termen scurt, pentru acest sezon rece, nu există nici o perspectivă reală de a se interveni la pod. Restricțiile impuse nu sunt pentru că vor începe lucrări, ci pentru a se încetini gradul de degradare al podului, încadrat deja la urgență de gradul I pentru a fi reparat.

Conform unor surse bine informate, podul nu este prins încă pe nici o filă de buget de finanțare, în vederea reparațiilor. Problema este că nu sunt încă prea multe certitudini legate de liniile de finanțare. Podul se află pe un drum național (DN 2H), astfel că aparține de Compania de Administrate a Infrastructurii Rutiere, prin Secția de Drumuri Naționale Suceava.

 

Surparea majoră din luna februarie a acestui an 

Podul de pe drumul naţional de la Milişăuţi a fost supus unor reparaţii majore în 2018, iar noile probleme au început să fie acute din luna februarie a acestui an, pe o porțiune pe care nu s-a mai intervenit de foarte mult timp.

În februarie, trotuarul de pe pod s-a surpat cu tot cu balustradă, pe o porţiune de 27 de metri, ajungând în albia râului Suceava.

Încă de atunci maiexista o porţiune de balustradă a podului care cedase în sezonul rece, pe partea cealaltă.

Într-un comunicat al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi se arăta atunci că echipele Districtului de Drumuri Naţionale Suceava au intervenit pentru protejarea porţiunii şi închiderea traficului pietonal pe partea afectată a podului.

 

O expertiză din 2018 a evidențiat clar problemele majore

Podul este inclus în lista transmisă Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere în vederea prioritizării la finanţare, pentru lucrări de reparaţii capitale, fiind clasificat cu gradul 1 de urgenţă.

Există şi o expertiză din 2018, care subliniază necesitatea executării unor lucrări de reabilitare a podului existent.

Pentru că de lucrare majoră nu s-a pus problema, soluția la care s-a apelat a fost cea de limitare a traficului. Se circulă intermitent, pe câte un sens, iar la capete sunt semafoare. Adesea pe timpul zilei se formează cozi pe ambele sensuri, în condițiile de valori mari de trafic de pe DN 2H Milișăuți-Rădăuți.

 

Detonarea şi reconstrucţia totală din 2018. Restul podului este din 1962 

Podul de la Milişăuţi a suportat o serie de reparaţii în anul 2018, când, în urma căderilor masive de precipitaţii, una dintre pile s-a deplasat, necesitând detonarea şi reconstrucţia totală a deschiderilor 6 şi 7 (ultimele, pe sensul de mers dinspre Suceava spre Milişăuţi).

Podul de la Milişăuţi a fost construit în anul 1962, are lungimea totală de 206,20 m, fiind prevăzut cu şapte deschideri, o lăţime a părţii carosabile de 6,30 m şi două trotuare pietonale.

Practic, cu excepția zonei reconstruite în 2018, restul podului este din 1962.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Podul de la Milișăuți, avariat grav, dar fără nici o perspectivă concretă de a fi reparat.
 Vizualizări articol: 3831 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Podul de la Milișăuți, avariat grav, dar fără nici o perspectivă concretă de a fi reparat5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei