Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 sep 2020 - Anul XXV, nr. 211 (7516)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Scenariul verde

Elevii suceveni vor merge la școală zi de zi, cu excepția celor din 17 localități

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Sănătății a publicat, luni, incidența cumulată a îmbolnăvirilor în ultimele 14 zile, pentru întreaga țară, majoritatea localităților fiind în scenariul verde, care implică prezența fizică a elevilor la cursuri.

În județul Suceava, aproape toate localitățile sunt încadrate în scenariul verde, inclusiv municipiul reședință de județ, excepție fiind 17 localități, în care anul școlar va începe după scenariul galben.

La nivel național, 43 de localități sunt în scenariul roșu, care presupune cursuri online pentru toți elevii, 410 localități sunt în scenariul galben, iar 2.728 de localități sunt în scenariul verde.

 

Scenariul
verde

Participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

Scenariul galben

Participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

și

Revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

Scenariul 
roșu

Participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități / lecții online

 

Comitetele județene pentru situații de urgență (CJSU/CMBSU) vor emite hotărârea privind scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ pentru începutul anului școlar 2020-2021.

Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele 3 scenarii este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori.

 

Municipiul Suceava, “verde”, dar la limită

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că sunt bine-venite precizările din partea Ministerului Sănătății, care includ municipiul reședință de județ la scenariul verde, dar a atras atenția asupra faptului că situația este la limită – 0,96 de cazuri la mia de locuitori, încât o creștere a numărului îmbolnăvirilor ar duce la încadrarea în scenariul galben, cu prevederi mult mai restrictive:

“Noi am făcut eforturi mari să deschidem anul școlar, ne pregătim de scenariul verde, care le permite elevilor să meargă la școală zi de zi. Tocmai de aceea fac apel la suceveni să respecte regulile de bază – purtarea măștilor de protecție, distanțarea fizică și cea socială, igienă riguroasă, să facem tot posibilul să rămânem la scenariul verde, să poată merge copiii noștri normal la școală.

Ne concentrăm eforturile să deschidem școlile după acest scenariu, iar acolo unde nu sunt spații suficiente vom combina cu scenariul galben, încercând să suplinim spațiile necesare cu acele containere comandate de Primărie, dotate cu tot ce trebuie pentru a funcționa în ele cu câte două săli de clasă”.

 

Decizia Ministerul Sănătăţii referitor la scenariile de organizare a cursurilor

”Astăzi, 7 septembrie 2020, toate direcțiile de sănătate publică județene și ale municipiului București vor informa Inspectoratele Școlare Județene/al Municipiului București, respectiv senatele universitare ale instituțiilor de învățământ superior și Comitetele Județene / al Municipiului București pentru Situații de Urgență (CJSU/CMBSU) cu privire la situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități, iar până la data de 10 septembrie, în funcție de aceste date, de particularitățile locale, de infrastructura și resursele umane ale fiecărei unități de învățământ în parte, consiliul de administrație al unității de învățământ va propune Inspectoratului Școlar Județean/al Municipiului București aplicarea unuia dintre scenariile de organizare și desfășurare a cursurilor în unitatea de învățământ, conform Ordinului ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății 5487/1494/ 01.09.2020”, a transmis Ministerul Sănătății.

Analiza situației epidemiologice cuprinde numărul de cazuri noi confirmate în ultimele 14 zile (inclusiv 6.09.2020) realizată la nivel național de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică din data de 7 septembrie, ora 10.00.

 

Cele 17 localități din județul Suceava care sunt încadrate în scenariul galben de participare la învățământul școlar, din cauza numărului mare de cazuri la mia de locuitori:

1. Crucea – 2.
2. Putna – 1,79.
3.Ipotești – 1,61.
4. Siret – 1,58.
5.  Bunești – 1,44.
6.  Șcheia – 1,37.
7.  Calafindești – 1,35.
8.  Mălini- 1,28.
9.  Bosanci – 1,25.
10.  Horodnic de Jos- 1,22.
11.  Burla – 1,21.
12.  Solca – 1,14.
13.  Horodnic de Sus – 1,11.
14. Vicovu de Jos- 1,04.
15.  Grănicești – 1,02.
16.  Rădăuți – 1,02.
17.Dorna Arini – 1,02.
 
Harta judeţului a ratei de incidenţă Covid la 1000 de locuitori
 
 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii suceveni vor merge la școală zi de zi, cu excepția celor din 17 localități.
 Vizualizări articol: 4269 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii suceveni vor merge la școală zi de zi, cu excepția celor din 17 localități0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei