Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 sep 2020 - Anul XXV, nr. 211 (7516)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Ion Lungu: “Într-o lună de zile deschidem piața din Ițcani, urmează sediul de Primărie și o grădiniță nouă”

Marţi, 8 Septembrie 2020 (21:08:57)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Întâlnirile cu alegătorii reprezintă unul dintre cele mai dificile, dar și mai curajoase momente din campania electorală, pentru că atunci candidații trebuie să fie față în față cu alegătorul, să se confrunte cu doleanțele tuturor, mai rar cu satisfacția unora și cel mai mult cu nemulțumirile și frustrările altora.

Marți seara, primarul Ion Lungu și echipa de consilieri pe care o propune pentru un nou mandat, dar și deputatul Ioan Balan au fost prezenți în mijlocul alegătorilor, în cartierul Ițcani, una dintre cele mai dificile locații pentru întâlniri electorale, tocmai din cauza nemulțumirilor acumulate timp de zeci de ani, cât a fost privat de investiții care să-l dezvolte.

Întâlnirea a avut loc sub pasarela CFR reabilitată, un punct de reper cunoscut de orice sucevean, care se numără printre obiectivele de investiții care au fost făcute în cartier de către municipalitate.

“Vin cu inima deschisă aici, în cartierul Ițcani, pentru că de când sunt primar m-am ocupat de acest cartier la fel ca de toate cartierele, de la modernizări de străzi, iluminat public, parcuri, canalizare, extinderea rețelei de apă potabilă de la Berchișești, modernizarea Școlii Nr. 7, până la amenajarea sediului Primăriei din acest cartier, o lucrare amplă, care va fi finalizată în mai puțin de un an de zile.

Tot de Ițcani aparține și ștrandul, a cărui modernizare este în curs, iar aici am reabilitat podul de peste apa Sucevei și pasajul rutier de peste calea ferată, două obiective foarte importante pentru circulația rutieră, care îi afectau direct pe toți locuitorii, dacă erau lăsate în paragină.

Acestora li se adaugă multe alte proiecte, precum cele două străzi pe care le modernizăm în prezent – Micșunelelor și Barbu Ștefănescu Delavrancea.

Că mai există nemulțumiri, e normal, pentru că acest cartier a fost <lăsat de căruță> de pe vremea lui Ceaușescu. Tocmai de aceea am încercat să îmbunătățesc calitatea vieții celor de aici și o voi face în continuare, pentru că sunt convins că vom reuși să aducem același nivel de civilizație ca în oricare alt cartier din Suceava”, a spus Ion Lungu.

Discuțiile cu alegătorii au durat mai bine de o oră, timp în care edilul sucevean le-a dat ca exemplu de aducere la același nivel cu celelalte cartiere calitatea învățământului, Școala nr. 7 din Ițcani fiind una în care se face performanță, care se dovedește neîncăpătoare la cât de multe solicitări sunt, pentru că cetățenii nu mai duc copiii la alte școli din oraș, cum se proceda înainte, pentru că acum sunt condiții exact ca la Școala nr. 1 din centru, iar actul educațional este de calitate.

Foarte mult interes au arătat locuitorii din Ițcani vizavi de viitorul sediu de Primărie din cartier, acesta fiind amenajat în fostul Cinematograf “Arta”, o clădire pe care municipalitatea a preluat-o după multe eforturi, pentru a face ceva util pentru locuitorii de acolo.

“Oamenii au dreptate în privința sediului Primăriei, care este în construcție, în vara anului viitor va fi dată clădirea în funcțiune și pe lângă gestionarea activităților administrative și cinematograf, va fi sediu pentru Poliția Locală, Poliția Națională, va pune la dispoziție cabinete medicale, farmacie dacă este nevoie, sediu pentru Asociația Gospodarul...În acest moment se lucrează la piața din Ițcani, într-o lună de zile o deschidem, iar un alt proiect important pentru acest cartier este o grădiniță nouă, care va fi construită în curtea Școlii Nr. 7. În continuare sunt perspective de investiții pe fonduri europene, vreau să extindem și rețeaua de gaz metan, să ajungă pe toate străzile. Sunt conștient de nemulțumirile unora, dar chiar și cei nemulțumiți spun că sunt singurul primar care s-a preocupat de Ițcani și o voi face în continuare, pentru că toate cartierele din Suceava sunt egale”, a precizat Ion Lungu.

De altfel, locuitorii din cartierul Ițcani au un reprezentant foarte bun în Consiliul Local, un om cu experiență și mereu dornic să facă treabă, Mihai Flutur, care a fost și acum printre ei, preluând din doleanțele oamenilor, cot la cot cu primarul.

“Am căutat mereu înțelegere și rezolvare la problemele oamenilor din Ițcani, care au găsit oricând ușa deschisă atât la mine, cât și la Primărie. Nu putem face minuni, dar multe lucruri s-au rezolvat și continuă să se facă în acest cartier cu oameni gospodari”, a spus Mihai Flutur, care se află în continuare pe lista de consilieri PNL care se vor regăsi în componența deliberativului local, în următorul mandat, fiind unul dintre oamenii de nădejde, în orice moment.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ion Lungu: “Într-o lună de zile deschidem piața din Ițcani, urmează sediul de Primărie și o grădiniță nouă”.
 Vizualizări articol: 1430 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Ion Lungu: “Într-o lună de zile deschidem piața din Ițcani, urmează sediul de Primărie și o grădiniță nouă”3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei