Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 sep 2020 - Anul XXV, nr. 211 (7516)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Interpelare

Daniel Popescu a acuzat lipsa totală de transparență a Ministerului Sănătății cu privire la deficitul de personal medical

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul USR, câmpulungeanul Daniel Popescu, a readus în discuție problemele de la nivelul Ministerului Sănătății în ceea ce privește furnizarea de date și informații pe care ar trebui să le dețină și să le transmită din oficiu sau la solicitarea expresă a unei persoane, fie ea simplu cetățean sau parlamentar. Daniel Popescu a făcut referire la „bătaia de joc” cu care reprezentanții Ministerului Sănătății au formulat răspunsul la o interpelare pe care parlamentarul a adresat-o ministrului Nelu Tătaru cu privire la gradul de ocupare a posturilor de medici specialişti de la nivelul fiecărui judeţ din România, inclusiv de la nivelul Sucevei.

În adresa sa către Nelu Tătaru, Daniel Popescu i-a reamintit acestuia că România se află în criză de personal medical, solicitându-i cu această ocazie cele mai recente date despre acest subiect. Potrivit deputatului USR, cauzele deficitului de personal medical sunt numeroase, însă cea mai importantă este, în opinia sa, migrația absolvenților și practicienilor în străinătate, la care se adaugă faptul că „România nu face aproape nimic pentru a contrabalansa acest fenomen prin atragerea de personal medical din alte state”, inclusiv din afara UE, cum este cazul Republicii Moldova.

„Este o rușine națională să avem șansa enormă de a primi medici vorbitori de limba română pe teritoriul nostru și să nu o valorificăm din motive birocratice și de proastă gestiune a activității. Conform unui răspuns la o interpelare pe care am adresat-o în 2018, la nivelul judeţului Suceava, gradul mediu de ocupare cu medici era de 65%. De exemplu, la Spitalul Municipal Vatra Dornei, gradul de ocupare era de 64%, la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc de 54%. Spitalul Orăşenesc Gura Humorului era într-o situaţie şi mai gravă - cu 48% grad de ocupare, iar Spitalul de Boli Cronice Siret ajungea doar la 41%”, a afirmat Daniel Popescu.

Deputatul USR a subliniat lipsa totală de considerație pe care reprezentanții Ministerului Sănătății o arată față de acest subiect.

„Răspunsul primit din partea Ministerului este, practic, o bătaie de joc, având în vedere că nu mi s-a furnizat nici o informație dintre cele pe care le solicitam cu privire la ocuparea posturilor de medici specialiști per județ. Motivul solicitării era unul foarte clar: aș fi dorit să fac o comparație între datele pe care Ministerul Sănătății mi le-a furnizat în noiembrie 2018 și cele disponibile în acest moment, pentru a vedea dacă s-a înregistrat sau nu o îmbunătățire a situației referitoare la deficitul de personal din sistemul de sănătate, pe fondul bulversant pe care l-a reprezentat și încă îl reprezintă pandemia de Covid-19”, a menționat Daniel Popescu.

Deputatul USR a spus că nu a putut face însă acest lucru, întrucât reprezentanții Ministerului Sănătății au formulat un răspuns în care au fost cu totul ignorate întrebările formulate de parlamentarul sucevean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Daniel Popescu a acuzat lipsa totală de transparență a Ministerului Sănătății cu privire la deficitul de personal medical.
 Vizualizări articol: 941 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Daniel Popescu a acuzat lipsa totală de transparență a Ministerului Sănătății cu privire la deficitul de personal medical5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei