Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 sep 2020 - Anul XXV, nr. 209 (7514)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După testare

Doi angajați ai Școlii Gimnaziale Nr. 1 Suceava, confirmați cu Covid-19

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi angajați ai Școlii Gimnaziale Nr. 1 Suceava au fost confirmați cu Covid-19. Ambele persoane sunt asimptomatice. După cum ne-a spus directoarea Școlii Gimnaziale Nr. 1, prof. Gabriela Mihai, unul dintre angajații testați pozitiv la Covid-19 a refuzat internarea și face tratament acasă, în izolare. Cel de-al doilea angajat confirmat cu Covid-19 s-a internat la Secția de Boli Infecțioase Suceava pentru 48 de ore, după care va sta în izolare la domiciliu alte 12 zile. Am mai aflat de la directoarea Gabriela Mihai că tot personalul școlii, 60 de angajați, personal didactic, nedidactic și personal auxiliar, a fost testat la Laboratorul de Analize Dorna Medical.

Vă reamintim că și directoarea Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, prof. Tatiana Hladiuc, a fost depistată pozitiv la testul Covid-19. Ea a primit rezultatul testului pe 2 septembrie, după ce a fost testată pe 31 august. Prof. Tatiana Hladiuc ne-a spus că este asimptomatică, dar conform protocoalelor s-a internat la Spitalul Județean Suceava pentru 48 de ore. După externare, va mai sta în izolare la domiciliu încă 12 zile. Din ce ne-a spus directoarea Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, mai este un angajat al Colegiului Alimentar care a fost informat de DSP Suceava că este pozitiv la testul COVID-19. De la această unitate de învățământ s-au testat 90 de persoane, însă nu toate au primit rezultatele.

Primăria Suceava a pus la dispoziția unităților școlare din municipiul Suceava un buget pentru testarea celor aproape 2.000 de salariați din învățământ. Primarul Ion Lungu le-a cerut profesorilor să se testeze cu 72 de ore înainte de debutul anului școlar, care va fi pe 14 septembrie.

Dascălii au început să se testeze mai devreme, pentru că au spus că intră deja în contact cu părinții şi copiii, însă  toate școlile din municipiul Suceava au alocate fonduri pentru testarea Covid. „Am dat la toate unitățile de învățământ din municipiul Suceava filă de buget pentru această testare și ei ne aduc facturile la decontare”, a declarat edilul Sucevei, Ion Lungu. Până vineri, 4 septembrie, nici una dintre școlile la care cadrele didactice și auxiliare s-au testat deja pentru SARS-CoV-2 nu solicitaseră încă decontarea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi angajați ai Școlii Gimnaziale Nr. 1 Suceava, confirmați cu Covid-19.
 Vizualizări articol: 1161 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doi angajați ai Școlii Gimnaziale Nr. 1 Suceava, confirmați cu Covid-190.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei