Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 aug 2020 - Anul XXV, nr. 184 (7489)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În instanță

Preoții le-au dat o șansă de împăcare hoților care le-au furat 2 tone de tablă pentru acoperișul bisericii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dosarul privind unul dintre cele mai ingenioase furturi comise în ultimii ani în Suceava, sustragerea a două tone de tablă pregătită pentru acoperirea Bisericii „Buna Vestire” din Șcheia (cea aflată în zona de coborâre dinspre Calea Obcinilor din municipiul Suceava spre Șcheia, pe partea stângă), este în fază de ”stand-by” pe rolul Judecătoriei Suceava, magistrații luând act că între inculpați și preoți există un demers de împăcare.

Mai exact, preoții au solicitat sumele de bani în contul prejudiciului nerecuperat, pentru a-și retrage plângerile.

 

Posibila împăcare se va tranșa la finele acestei luni

Cel puțin unul dintre hoți a achitat o parte din prejudiciu, iar instanța a decis să acorde un nou termen de judecată la final de august, pentru ca inculpații să aibă un răgaz pentru a comunica dacă pot restitui sumele cerute.

În cazul în care se va ajunge la o înțelegere, dosarul penal va fi închis, iar inculpații nu vor mai avea nici o răspundere penală. Pentru polițiștii care au muncit la acest dosar foarte complex este o situația frustrantă, însă acestea sunt prevederile Codului Penal, care permit împăcarea părților în cazurile de furt, ceea ce înlătură orice răspundere penală. Singurul avantaj este că cel păgubit are șansa de a-și recupera o parte din pagubă sau integral. Iar în cazul de față preoții fac eforturi pentru a termina de acoperit biserica.

Pe 24 august este un nou termen, iar judecătorii au avertizat că ulterior nu se mai pot lua în discuție alte posibilități de împăcare.

 

Au dat jos de pe schelele din biserică cele peste 800 de coli de tablă

În luna septembrie a anului trecut, hoţii au pătruns în biserica în construcţie „Buna Vestire”, unde au dat dovadă de mult tupeu şi ingeniozitate, modul de operare fiind complex. Cele peste 800 de coli de tablă erau urcate pe o schelă din interiorul bisericii, de unde au fost date jos de hoţi şi urcate într-o maşină.

Autorii au acţionat cu două maşini, una cu rol de antemergător, urmată de cea care a transportat tabla. Furtul a fost descoperit de preotul paroh Dimitrie Mihoc a doua zi dimineaţă, când a fost sesizată şi poliţia.

Prejudiciul a fost estimat la 130.000 de lei.

Poliţiştii au pornit ancheta de la imaginile video de pe camerele de supraveghere din mai multe puncte, stabilind într-o oarecare măsură traseul celor două maşini. Aceştia au avut se pare încă de la început date că hoţii sunt din zona Cajvana-Marginea.

Cele 814 coli de tablă din cupru au fost depozitate într-o anexă, pe raza comunei Voitinel, iar poliţiştii au reuşit să stabilească la un moment dat acest fapt.

Pe 10 octombrie 2019, după adunarea probatoriului necesar, poliţiştii Serviciilor Investigaţii Criminale, Investigarea Criminalităţii Economice şi Criminalistic, împreună cu lucrătorii poliţiilor Rădăuţi şi Solca, cu sprijinul „mascaţilor” de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Suceava şi al jandarmilor, au efectuat 10 percheziţii domiciliare, reușind să recupereze aproximativ jumătate din colile de tablă furate.

Poliţiştii au indisponibilizat în urma percheziţiilor şi cele două maşini cu care s-ar fi acţionat la comiterea faptei.

Au fost identificați ca autori ai furtului și trimiși în judecată Vasile Telehoi, în vârstă de 42 de ani, din oraşul Cajvana, Ştefan Bodale, Adrian Olărean, în vârstă de 24 de ani, din comuna Marginea, şi Nicolai-Doru Begean, de 32 de ani, din comuna Voitinel.

Procesul în care sunt judecați cei patru se află pe rolul Judecătoriei Suceava. Următorul termen de judecată este pe 24 august.

Inculpații se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o decizie definitivă a instanțelor de judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preoții le-au dat o șansă de împăcare hoților care le-au furat 2 tone de tablă pentru acoperișul bisericii.
 Vizualizări articol: 4124 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Preoții le-au dat o șansă de împăcare hoților care le-au furat 2 tone de tablă pentru acoperișul bisericii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei