Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 aug 2020 - Anul XXV, nr. 184 (7489)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Neconcordanțe

Declarațiile de avere ale fostului viceprimar din Rădăuți, adevărate invitații pentru inspectorii ANI

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Declarațiile de avere completate de Bogdan Loghin, fostul viceprimar al municipiului Rădăuți, care timp de aproximativ 9 luni a avut și atribuții de primar, sunt o adevărată invitație la control pentru inspectorii Agenției Naționale de Integritate (ANI). În declarațiile date din 2015 până în 2019 apar mai multe neconcordanțe, semn că Bogdan Loghin nu a dat prea mare importanță la ceea ce se numește transparență și legalitate.

În cursul anului 2015, pe 27 octombrie, când dă prima declarație de avere, viceprimarul cu atribuții de primar de la acea vreme din Rădăuți era unul dintre cei mai săraci oameni. Nu avea nici măcar mașină, iar singurele sale venituri erau din funcția de director al Netline, adică 12.972 de lei, bani câștigați pe întreg parcursul anului 2014, adică o medie de 1.000 și ceva de lei lunar. În plus, nu avea nici măcar un acoperiș deasupra capului, și asta pentru că nu apare nici un fel de locuință.

În declarația din 2016 deja apare un autoturism marca Mercedes Benz, dar și un credit la Raiffeisen în valoare de 39.200 de lei. Creditul este contractat în aprilie 2015, deci în mod normal ar fi trebuit să apară și în declarația precedentă. În plus, apare un apartament primit drept donație de la părinți în 1998, dar și o casă primită, de asemenea, de la părinți în 2014, bunuri care trebuiau menționate și în declarația de avere anterioară. Bașca, abia în următoarea declarație de avere apare și terenul aferent casei, care a fost ”uitat” în primele două documente.

Surprizele încep să apară la declarația dată în 17 martie 2017, când creditul de la Raiffeisen se volatilizează pur și simplu și nu este consemnat nicăieri. În schimb, apar două credite la Bancpost, unul dintre ele contractat pe 5 februarie 2015, în valoare de 10.000 de lei, și altul din 28 septembrie 2016, în valoare de 35.000 de lei. Culmea, creditul din 5 februarie 2015 nu apare nici în prima și nici în a doua declarație de avere dată de Bogdan Loghin, ceea ce ridică mari semne de întrebare despre modul în care a uitat despre această datorie.

Pe 14 iunie 2018, viceprimarul de atunci al municipiului Rădăuți vine cu o nouă declarație de avere, în care apar două noi credite, ambele la Raiffeisen, unul din 2017, în valoare de 15.400 de lei, și altul din 2018, în sumă de 84.031 de lei.

Ultima declarație de avere este din 2019, când autoturismul marca Mercedes Benz dispare subit, fără să se precizeze dacă a fost vândut, donat sau casat, așa cum ar fi fost corect. În schimb, Bogdan Loghin își anunță alegătorii că și-a cumpărat un Range Rover.

În aceste declarații ale persoanei care râvnește la fotoliul de primar al municipiului Rădăuți apar, așadar, mai multe aspecte neclare, respectiv credite și mașini care dispar pur și simplu de parcă nici nu ar fi existat, dar și locuințe de care își aduce aminte brusc. Fie Bogdan Loghin nu stă prea bine cu ceea ce gestionează, fie au fost omisiuni cu bună știință făcute într-un scop pe care doar fostul viceprimar din Rădăuți le poate elucida. Lucrurile sunt putrede oricare ar fi explicația ce va putea fi oferită de persoana care își dorește să conducă Rădăuțiul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Declarațiile de avere ale fostului viceprimar din Rădăuți, adevărate invitații pentru inspectorii ANI.
 Vizualizări articol: 3010 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Declarațiile de avere ale fostului viceprimar din Rădăuți, adevărate invitații pentru inspectorii ANI1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei