Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 aug 2020 - Anul XXV, nr. 184 (7489)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Lucrări

Fostul cinematograf din Ițcani se transformă radical și va deveni un punct de atracție important al cartierului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fostul cinematograf ”Arta” din cartierul Ițcani se află în plin proces de reconstrucție, extindere și modernizare. La finalul lucrărilor, estimate să se finalizeze în mai puțin de doi ani, fostul cinema va deveni de nerecunoscut pentru oamenii din zonă. Din vechea clădire s-au mai păstrat destul de puține elemente, unele care mai sunt vizibile și acum din exterior, iar altele care au fost încorporate în construcția care începe să prindă contur. Văduvit mult timp de un spațiu adecvat pentru activități educative, culturale și recreative, precum și socio-culturale, cartierul Ițcani va scăpa de acest neajuns. Reprezentanții Casa Grup, firma care este lider de asociere pentru realizarea acestei investiții a cărei valoare se ridică la aproape 6,5 milioane de lei, majoritatea fiind fonduri europene, spun nu doar că lucrările sunt în grafic, ci chiar au fost realizate și în avans.

”În acest moment, avem executat 40 sau chiar 45% din lucrare și vom continua în acest ritm și în săptămânile care urmează. Suntem încrezători că vom finaliza tot în termenele stabilite, iar standardele de calitate sunt dintre cele mai ridicate. Putem lucra pe mai multe fronturi, și asta pentru că întregul complex este destul de mare, iar acest aspect ne avantajează”, a precizat Tudor Gherman, reprezentantul Casa Grup.

 

Ce presupune noul spațiu multifuncțional din Ițcani

Proiectul de la Ițcani este unul ambițios și este gândit de maniera unui complex multifuncțional, în care sunt preconizate inclusiv reprezentații ale actorilor de la Teatrul ”Matei Vișniec” din Suceava și nu numai. Sala se spectacole va avea 200 de scaune și va fi în incinta fostei săli în care s-au rulat filmele la cinematograful ”Arta”. Dar această sală va avea și alte utilizări, pentru spectacole, conferințe, dar și pentru proiecția de filme. Această sală va fi deservită de anexe pentru participanții la manifestări, respectiv vestiare pe sexe cu grupuri sanitare, garderoba, hol foaier, anexe tehnice pentru spectacole.

Clădirea va avea și o componentă socio-educativă, iar aceasta presupune spații pentru consiliere și informare a persoanelor victime ale violenței în familie, spații pentru activități sociale, educative recreative, educaționale, spații pentru centru educațional, respectiv lectură carte, consiliere educativă, documentare, inclusiv cu acces la internet. Și în această parte vor exista grupuri sanitare, urmând a fi amplasată și centrala termică. Proiectul modernizării fostului cinematograf ”Arta” cuprinde și accesele pietonale și auto, parcare și un spațiu verde, precum și două turnuri care să includă clădirea în peisajul cartierului.

 

Clădirea a fost salvată de Primărie de la autodemolare

Se poate spune că pentru fostul cinematograf ”Arta” începe o nouă epocă. Construită în perioada comunistă, clădirea a intrat într-un proces de degradare accentuat după 1990. Încet-încet, și-a pierdut utilitatea, iar timp de mai mulți ani aici a funcționat o brutărie. Ulterior, clădirea a fost abandonată și părea să aibă soarta altor clădiri din municipiul Suceava, de autodemolare. Într-un final, Primăria Suceava a reușit să cumpere imobilul de la proprietar, iar în urmă cu trei ani a fost realizat proiectul care este pus în practică acum. O istorie zbuciumată a unei clădiri, care se suprapune oarecum cu ce s-a petrecut în Ițcani în ultimii 30 de ani. Poate finalizarea acestui proiect va coincide cu un nou început și pentru cartierul Ițcani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul cinematograf din Ițcani se transformă radical și va deveni un punct de atracție important al cartierului.
 Vizualizări articol: 2452 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Fostul cinematograf din Ițcani se transformă radical și va deveni un punct de atracție important al cartierului3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei