Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 iul 2020 - Anul XXV, nr. 154 (7459)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Construcție nouă

Piața Mică își schimbă fața după mai bine de 50 de ani de la înființare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Piața agroalimentară George Enescu, cunoscută popular sub denumirea de Piața Mică, își schimbă total înfățișarea. Lucrările au demarat deja, iar termenul de finalizare este de 31 decembrie 2021. La final, această piață va fi cea mai modernă din județ, dacă nu chiar și de la nivel național.

Ca element de noutate, piața va fi deservită de o parcare subterană cu o capacitate de 59 de locuri. Pentru construcția acesteia, dar și a halei care va fi amplasată în partea superioară s-au turnat 72 de stâlpi la o adâncime de 3,8 metri. Practic, parcarea va avea o suprafață de 1.944 mp, similară cu hala agroalimentară.

”Accesul în parcare se va face pe un sens unic, de pe strada Aleea Saturn cum se vine dinspre Universitate, iar ieșirea va fi tot pe strada Aleea Saturn, dar spre Star Mod”, a arătat Cristi Curelușă, directorul Administrației Piețelor din cadrul Primăriei Suceava.

Nu este însă singurul element de noutate de la Piața Mică în ceea ce privește parcarea. Aurel Radiș, șef Serviciu Reparații, Investiții, Administrativ de la Direcția Administrației Piețelor din Primăria Suceava, a explicat care este deosebirea față de parcarea subterană din centrul municipiului: ”Parcarea va beneficia de un sistem de ventilare naturală, la partea superioară urmând a fi montat un grătar. Practic se va merge pe ceea ce constructorii numesc <curtea engleză>”.

Constructorul estimează că parcarea va fi finalizată în septembrie-octombrie, lucrările fiind decalate cu câteva săptămâni din cauza pandemiei de coronavirus, dar și a ploilor din luna iunie.

 

Detalii despre noua hală de la Piața Mică

În ceea ce privește hala propriu-zisă, aceasta va avea 24 de spații comerciale și 307 mese pentru comercianți. Trebuie spus că absolut toți agenții economici și toate persoanele care aveau spații închiriate înainte de începerea noii construcții se vor regăsi și în viitoarea piață agroalimentară. În interiorul halei vor exista aparate de aer condiționat pentru anotimpul cald, dar și instalație de încălzire pentru timpul rece.

Hala va avea o înălțime maximă de 7 metri și va fi structurată pe trei module, iluminatul urmând să fie asigurat natural.

De asemenea, în interiorul pieței, dinspre Universitate, va funcționa un spațiu de 60 mp în care se vor vinde produse de panificație.

”În ceea ce privește hala de lactate, aceasta va face obiectul unei alte construcții, în exteriorul halei. Va fi o construcție cu nivel de înălțime P+1, cu o suprafață totală de 300 mp. La parter va funcționa hala de lactate, iar la etaj spații comerciale și pentru administrație. Noi estimăm că licitația pentru această nouă construcție se va încheia la începutul anului viitor, astfel încât să putem inaugura simultan hala de lactate și piața agroalimentară”, a detaliat Cristi Curelușă.

Lucrările la Piața Mică vor costa 10.898.653 de lei, respectiv 2,3 milioane de euro, iar banii provin exclusiv de la bugetul local.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Piața Mică își schimbă fața după mai bine de 50 de ani de la înființare.
 Vizualizări articol: 3112 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Piața Mică își schimbă fața după mai bine de 50 de ani de la înființare4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei