Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 iul 2020 - Anul XXV, nr. 154 (7459)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lactalis închide fabricile LaDorna din Floreni şi Vatra Dornei

Vineri, 3 Iulie 2020 (17:23:53)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Două fabrici mari din Bazinul Dornelor, cele din portofoliul firmei Dorna Lactate, de la Floreni și Vatra Dornei, se închid. Ziarul Financiar citează un comunicat al grupului francez Lactalis, prin care este anunțată decizia de închidere a fabricilor în care era produs brandul LaDorna. Conform sursei citate, LaDorna se va produce în continuare în județele Alba și Covasna, în celelalte unităţi locale ale grupului, respectiv fabrica Albalact din Oiejdea şi fabrica Covalact din Sfântu Gheorghe.

De asemenea, se subliniază că societatea Dorna Lactate, preluată de Lactalis în 2008, va continua să funcţioneze. Ziarul Financiar arată că potrivit celor mai recente date de la Ministerul de Finanţe, firma avea la sfârșitul anului 2018 un număr de 411 angajaţi.

Potrivit Lactalis, angajaţii afectaţi de măsura de concediere colectivă în fabricile Floreni şi Vatra Dornei vor primi sprijin pentru a găsi un alt loc de muncă, fie în cadrul celorlalte societăţi aparţinând grupului în România, fie în alte companii. O parte dintre angajaţi vor primi oferte pentru locurile de muncă disponibile în cadrul celorlalte companii româneşti din grup.

De asemenea, angajaţii afectaţi de măsura concedierii colective vor primi compensaţii salariale.

Întregul proces se va încheia la sfârşitul lunii august 2020.

În articolul din Ziarul Financiar, care citează comunicatul Lactalis, se mai spune că decizia nu afectează în nici un fel activitatea de colectare a laptelui de la producătorii locali, grupul francez anunţând că va păstra contractele încheiate cu fermierii români parteneri şi va direcţiona laptele către celelalte fabrici. Grupul Lactalis are aproximativ 250 de milioane de litri de lapte colectat şi procesat anual.

Brandul LaDorna a fost lansat în 1998 de omul de afaceri Jean Valvis. El a vândut în 2008 afacerea către francezii de la Lactalis, la acel moment grupul LaDorna fiind format din firmele Dorna, Dorna Lactate şi Dorna Helas, companie de distribuţie înfiinţată în Grecia.

În prezent, grupul Lactalis deţine în România companiile Albalact, Covalact, Dorna Lactate, Rarăul, Lactate Harghita, Lactalis România, Parmalat România şi Lactalis Logistic şi are peste 2.300 de angajaţi şi 7 branduri româneşti (LaDorna, Albalact, Covalact, Zuzu, Fulga, Rarăul, Poiana Florilor) - inclusiv mărci regionale (precum Friss, comercializat în judeţele Harghita şi Covasna) - şi branduri internaţionale (President, Galbani, Santal).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lactalis închide fabricile LaDorna din Floreni şi Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 2414 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Lactalis închide fabricile LaDorna din Floreni şi Vatra Dornei3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei