Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 iul 2020 - Anul XXV, nr. 154 (7459)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Credincioşii l-au sărbătorit ieri la Mănăstirea Putna pe Sfântul Ştefan cel Mare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Credincioşii s-au adunat joi dimineață la Mănăstirea Putna pentru a-l sărbători pe marele voievod Sfântul Ştefan cel Mare. Mănăstirea Putna a îmbrăcat straie de sărbătoare pentru a sărbători și în acest an, la 2 iulie, hramul Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, al doilea al sfântului lăcaș monahal după hramul istoric al Adormirii Maicii Domnului.

Începând cu ora 7:00, în curtea Mănăstirii Putna a început slujba Acatistului Sfântului Voievod Ştefan cel Mare, iar de la ora 9:30 credincioșii au asistat la Sfânta Liturghie Arhierească. Pe un frumos altar special amenajat pentru marea sărbătoare, împodobit cu icoane, cununi de cetină şi flori proaspete, slujba a fost oficiată de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Înaltpreasfințitul Teofan, Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanu, părinte vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, și Preasfinția Sa Episcopul Andrei al Harghitei și Covasnei împreună cu invitați și alături de un sobor de preoţi şi diaconi.

Oameni de toate vârstele, veniţi din localităţi apropiate, au păşit cu evlavie şi nădejde pe poarta mănăstirii pentru a aduce dovada credinței lor în Marele Voievod Sfântului Ştefan cel Mare. Cei mai mulţi dintre ei au trecut mai întâi pe la mormântul lui Ştefan cel Mare, unde au spus o rugăciune, participând apoi la Sfânta Liturghie oficiată în curtea mănăstirii. 

La finalul slujbei arhierești în incinta mănăstirii a avut loc un program artistic de cântece patriotice interpretate de talentații copii ai Grupului vocal tradiţional „Ai lui Ştefan, noi oşteni” al Liceului Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus, în admirația fețelor bisericești, a autorităților și a sutelor de credincioși încântați să-i asculte. În timpul programului muzical, copii ai școlilor din zona Putnei împreună cu oficialități județene și locale au depus coroane de flori la mormântul Sfântului Voievod Ştefan cel Mare.

În acest an s-au împlinit 516 ani de la trecerea la Domnul a Sfântului Voievod Ştefan cel Mare, memoria sa fiind cinstită prin depunerea de coroane de flori atât mormântul de la Mănăstirea Putna, cât și la statuia ecvestră din apropierea platoului Cetății de Scaun a Moldovei din Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Credincioşii l-au sărbătorit ieri la Mănăstirea Putna pe Sfântul Ştefan cel Mare.
 Vizualizări articol: 1085 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Credincioşii l-au sărbătorit ieri la Mănăstirea Putna pe Sfântul Ştefan cel Mare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei