Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 iun 2020 - Anul XXV, nr. 151 (7456)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin

Primăria Vatra Dornei va acorda mai multe facilități la plata impozitelor și taxelor locale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul din Vatra Dornei, Ilie Boncheș, a anunțat că persoanele fizice și juridice vor beneficia de mai multe facilități la plata taxelor și impozitelor locale. Ilie Boncheș a declarat că în contextul pandemiei generate de noul coronavirus, Consiliul Local a aprobat, în ultima ședință, la propunerea sa, acordarea unor facilități fiscale la plata impozitelor și taxelor locale. Boncheș a precizat că hotărârea prevede reducerea cu 30% a impozitului anual pe clădirile aflate în proprietatea persoanelor fizice sau juridice, folosite pentru activitatea economică, dacă în perioada pentru care s-a instituit starea de urgență, proprietarii sau utilizatorii clădirilor au fost obligați, potrivit legii, să își întrerupă total activitatea economică sau dețin certificatul pentru situații de urgență emis de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri prin care se certifică întreruperea parțială a activității economice. „Această facilitate vine în sprijinul acelor persoane fizice sau juridice ce au fost afectate direct de instituirea stării de urgență”, a arătat primarul din Vatra Dornei. El a adăugat că o altă măsură luată este scutirea de la plata lunară a taxei pe clădiri datorată de către concesionari, locatari, titulari ai dreptului de administrare sau folosință ai unei clădiri proprietate publică a statului ori a municipiului Vatra Dornei care, potrivit legii, au fost obligați să își întrerupă total activitatea economică. Nu în ultimul rând, în hotărâre se prevede și scutirea de la plata creanțelor accesoriilor. Ilie Boncheș a declarat că această măsură va contribui la încasarea voluntară a creanțelor bugetare principale restante, cu atât mai mult cu cât în anul 2020 activitatea de executare silită a acestora a fost suspendată pe o perioadă de trei luni, în continuare fiind dificil de aplicat în contextul general al scăderii economice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Vatra Dornei va acorda mai multe facilități la plata impozitelor și taxelor locale.
 Vizualizări articol: 1206 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Vatra Dornei va acorda mai multe facilități la plata impozitelor și taxelor locale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei