Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 iun 2020 - Anul XXV, nr. 151 (7456)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Diversificare educațională

”Globalizare și Diplomație Economică”, un nou program de studiu la USV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Creșterea concurenței pe piața educațională din România și necesitatea introducerii unor programe de studiu noi, conforme cu schimbările cererilor de pe piața globală a muncii, au determinat conducerea Facultății de Științe Economice și Administrație Publică (FSEAP) din cadrul USV să organizeze admitere pentru un nou program de studiu de master, intitulat ”Globalizare și diplomație economică”. Prin această nouă specializare FSEAP și-a propus o diversificare a ofertei educaționale cu programe de studii noi și atractive, care nu se regăsesc în alte universități din România sau sunt reduse ca număr la nivelul țării.

Începând din această toamnă facultatea pune la dispoziția celor interesați 50 de locuri, programul de studiu de masterat „Globalizare și Diplomație Economică” (GDE) încadrându-se în misiunea declarată a universității sucevene. Astfel, acest nou program de studiu contribuie prin specificul pregătirii și competențele dobândite la dezvoltarea regională și euro-atlantică, la promovarea intereselor economice ale României în țările în care există misiuni diplomatice cu care se pot dezvolta sau consolida relații economice reciproc avantajoase. Inițierea noului program de studiu vine ca răspuns la cerințele manifestate pe o piață a muncii dinamică, coroborată cu politica externă a țării noastre de promovare a intereselor economice și a colaborării cu țările Uniunii Europene în primul rând, precum și cu alte state ale lumii.

Într-un comunicat transmis de conducerea Facultății de Științe Economice și Administrație Publică se comunică faptul că: ”Oportunitatea noului program de master este dată de faptul că în aproape toate statele europene consumul privat a reprezentat principalul pilon al creșterii economice, în condițiile în care s-a înregistrat o creștere a veniturilor susținută și de o inflație redusă. În acest context se poate afirma că principala funcție a diplomației economice constă în analiza obiectivelor economice prin intermediul mijloacelor diplomatice, care se bazează inclusiv pe instrumente cu caracter economic. Strategiile diplomatice care vizează finalități economice atrag după sine rezultate politice. La aceasta se adaugă procesul de globalizare, care se manifestă în toate domeniile și care trebuie exploatat cu scopul de a oferi avantaje competitive unei țări în raporturile politice, economice și sociale pe plan internațional.”

Propunerea pentru noul program de studiu de master s-a realizat ca urmare a consultării cu instituții publice, agenți economic, ONG-uri, prin analiza programelor similare oferite de universități partenere din spațiul european, fiind impusă de o reordonare a priorităților la nivelul mediului economic mondial.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ”Globalizare și Diplomație Economică”, un nou program de studiu la USV.
 Vizualizări articol: 1289 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
”Globalizare și Diplomație Economică”, un nou program de studiu la USV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei