Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 iun 2020 - Anul XXV, nr. 151 (7456)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cosierea pe diverse terenuri. Cum să folosești o motocoasă

Cu tehnica de cosit potrivită poți obţine rezultate uimitoare cu o motocoasă. Chiar dacă ții pentru prima oară o motocoasă în mână, vei fi cucerit cu repeziciune de tehnicile de cosit corecte. Aparatul se roteşte simplu în semicerc de la dreapta spre stânga, avansând pas cu pas înainte.

Unul din principalele dezavantaje la o motocoasă este că trebuie să înveți tehnicile de tăiere necesare pentru a evita rănirea ta sau deteriorarea mașinii.

În continuare îți prezentăm tehnologia de bază şi câteva proceduri cu care să poți cosi chiar şi suprafeţe mai mari şi să obţii cele mai bune rezultate. Sfaturile sunt oferite de către producătorul de motocoase Stihl

 

Tehnologia de bază

Motocoasa are o zonă de tăiere specifică, ceea ce înseamnă că nu poți să te bagi în vegetație din orice direcție. Lamele se rotesc în sens invers acelor de ceasornic, deci trebuie să te deplasezi de la dreapta la stânga la tăiere.

Deoarece unealta de tăiere se roteşte în sens opus acelor de ceasornic, în practică se înâlneşte cel mai des mişcarea de la dreapta spre stânga în timpul cositului. Avantajul acestei metode: Materialul cosit cade pe suprafaţa deja cosită.

Zona de tăiere este de la vârful lamei la 90 de grade la stânga. Dacă lovești o tulpină sau o ramură groasă cu orice altă parte a lamei, mașina te poate lovi înapoi. Introdu lama în vegetație încet, astfel încât capul să fie apăsat pe aceasta, mai degrabă decât agățată de ea. Dacă utilizezi o mişcare de tocat pentru a tăia cu o motocoasă, mașina poate începe să scoată fum și să nu mai funcționeze, deoarece ramurile și alte materiale se pot prinde în jurul lamelor, determinând supraîncălzirea.

 

Tehnologia de bază pentru iarba înaltă

Pentru iarba foarte înaltă sau vegetaţia rezistentă se recomandă cosirea cu motocoasa în două sensuri de mişcare: Mai întâi retează partea superioară a materialului de cosit printr-o mişcare spre dreapta iar prin mişcarea în sens opus (spre stânga) partea inferioară. Materialul cosit rămâne şi în acest caz în stânga.

 

Suprafeţe mari, netede - Rotirea corectă

Suprafeţele mai mari se cosesc cu motocoasa cel mai bine prin metoda pătratului. Suprafaţa de cosit se împarte în pătrate, apoi lucraţi întotdeauna de-a lungul laturilor exterioare până la centru.

 

De-a lungul coastei - Fâşie cu fâşie

Prin metoda fâşiilor o scoți cel mai bine la capăt pe coaste: cosește o fâşie paralel cu coasta şi apoi întorce-te în linia cosită. Acum cosește următoarea fâşie de deasupra. Şi aici materialul cosit rămâne depus tot timpul pe suprafaţa deja cosită.

 

Evitarea obstacolelor - Acoperirea în joacă

Pentru a cosi strâns în jurul pomilor sau arbuştilor, fără să atingi crengile sau tulpinile cu motocoasa, cel mai potrivit este firul cositor. Dacă există mai multe plante la distanţe mici, în acest caz, înainte de cosit, se oferă metoda formării unei bolte. Pentru aceasta utilizează apărătoarea de motocoasă pentru orientare. Pe aceasta o dirijezi direct de-a lungul tulpinii, rotindu-te astfel în jurul arbustului. Tulpina rămâne protejată iar suprafaţa din jurul tulpinii este cosită.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cosierea pe diverse terenuri. Cum să folosești o motocoasă.
 Vizualizări articol: 1721 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cosierea pe diverse terenuri. Cum să folosești o motocoasă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei