Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 iun 2020 - Anul XXV, nr. 151 (7456)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Coronavirus

Patru cazuri noi de Covid, în județul Suceava, în ultimele 24 de ore

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul de cazuri noi de Covid -19 confirmate în județul Suceava, în ultimele 24 de ore, a fost de patru, din 66 de teste efectuate în acest interval. A fost depășit, astfel, pragul psihologic de 4.000 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, în județ, de la începutul pandemiei. Ieri, Grupul de Comunicare Strategică a informat că în județ se înregistrau 4.002 cazuri de Covid-19, cu patru mai multe față de raportarea din ziua precedentă. La nivel național, de la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 269 noi cazuri de îmbolnăvire. Un număr mare de cazuri noi se înregistrează în București – 41 de cazuri noi, Brașov – 28, Argeș – 26, Prahova – 17, Iași – 11.

Odată cu scăderea numărului de cazuri noi, în județul Suceava a scăzut și numărul pacienților cu Covid internați în cele două spitale, din Suceava și Rădăuți.

Potrivit directorului executiv al Direcției de Sănătate Publică Suceava, dr. Dinu Sădean, ieri dimineață în Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, din 454 de pacienți internați, cu Covid erau 105 pacienți. Dintre aceștia, 11 erau asimptomatici și 27 cu forme ușoare de boală. Un număr de 13 pacienți erau la Terapie Intensivă, dintre care doi sunt intubați.

În Spitalul Municipal Rădăuți erau internați 57 de pacienți cu Covid și 10 suspecți de infectare. Ieri dimineață, în Spitalul de Urgență Suceava erau 137 de locuri disponibile pentru pacienți Covid (93 de locuri în pavilioanele spitalului vechi și 44 de locuri în aripa nouă), iar în Spitalul Municipal Rădăuți erau 33 de locuri disponibile.

În ultimele 24 de ore au fost externate 22 de persoane.

Conform situației întocmite de către DSP Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3.391 persoane declarate vindecate.

Prefectura Suceava a informat, ieri, că potrivit bazei de date privind numărul de cazuri în evoluție la nivelul unităților administrativ teritoriale, luni, din cele 114 unități administrativ teritoriale din județ, 60 nu înregistrează niciun caz în evoluție, 45 au sub cinci cazuri în evoluție, 4 au sub zece cazuri în evoluție, iar 5 unități administrativ teritoriale au peste 10 cazuri în evoluție.

 

În țară au fost 22 de decese cu Covid, în ultimele 24 de ore

Până în data de 29 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 26.582 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 18.912 au fost declarate vindecate și externate. La secțiile de Terapie Intensivă din țară erau ieri internați 210 pacienți.

Până ieri, 1.634 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 28-29 iunie orele 10.00 au fost înregistrate 22 decese (12 bărbați și 10 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bihor, Botoșani, Brașov, Constanța, Iași, București, Mureș, Prahova, Suceava și Vrancea.

Dintre acestea, 3 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, un deces la categoria de vârstă 60-69 ani, 5 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 13 decese la persoane de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată erau ieri 919 persoane. Alte 63.788 de persoane se aflau în izolare la domiciliu, sub monitorizare medicală.

Până ieri, la nivel național, au fost prelucrate 699.688 de teste.

 

Peste 2000 de români din Germania, confirmați cu Covid

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 4.795 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.885 în Italia,  561 în Spania, 107 în Franța, 2.075 în Germania, 97 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 6 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus  și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia, India, Bulgaria, Kazakhstan, Ucraina și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 115 cetățeni români aflați în  străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 9 în Spania, 7 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 72 au fost declarați vindecați: 50 în Germania, 10 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

GCS precizează că aceste date sunt obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, fie de la autoritățile competente din statele de reședință, în măsura în care aceste date fac obiectul comunicării publice, fie în mod direct de la cetățenii români din străinătate.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru cazuri noi de Covid, în județul Suceava, în ultimele 24 de ore.
 Vizualizări articol: 1152 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patru cazuri noi de Covid, în județul Suceava, în ultimele 24 de ore0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei