Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 iun 2020 - Anul XXV, nr. 151 (7456)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un recidivist din Sucevița care s-a erijat în ultima vreme în activist de mediu a ajuns din nou în arest

Marţi, 30 Iunie 2020 (17:38:33)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din Sucevița care a apărut în ultima perioadă des în mediul on-line în postura de apărător al pădurii din zonă, semnalând tăieri ilegale, o parte confirmate ulterior și de organele de control, a ajuns luni seară în arestul poliției județene, reținut pentru 24 de ore. Tiberius Gheorghe Vatamaniuc s-a ales cu un nou dosar penal, de această dată pentru conducere fără permis, într-o cauză penală în care se fac cercetări față de mai multe persoane, mai mulți prieteni de-ai lui Vatamaniuc fiind și ei puși sub acuzare pentru că au dat declarații false, cum că nu Vatamaniuc s-ar fi aflat la volan.  

Spunem un nou dosar penal pentru că Vatamaniuc are la activ condamnări pentru tentativă de omor, ultraj și tulburare a ordinii și liniștii publice. 

Pe lângă Vatamaniuc, au mai ajuns după gratii, reținuți 24 de ore, patru amici care sunt acuzați că au dat declarații prin care au încercat să inducă în eroare organele judiciare.  

 

 

Tiberius Gheorghe Vatamaniuc a fost condamnat pentru tentativă de omor la 7 ani și 6 luni de închisoare, sentinţa rămânând definitivă în martie 2013

Faptele s-au petrecut în noaptea de 12 spre 13 august 2011, în incinta Clubului River din Rădăuţi. Conform anchetei procurorilor, Vatamaniuc a încercat să-l lovească în cap cu o sabie, cu o lamă de 68 de cm lungime, pe un tânăr din Volovăţ, acesta din urmă scăpând după ce a reuşit să pareze cu mâna lovitura. El a fost tăiat adânc în zona cotului, iar pentru îngrijiri medicale a avut nevoie de o perioadă de 56-58 de zile.

Conform rechizitoriului de trimitere în judecată, autorul a acţionat după un conflict spontan cu victima, pe fondul consumului de alcool. A intrat cu sabia în club şi s-a îndreptat spre victimă, lovind-o fără ezitare.

Ieşit din local, Vatamaniuc s-a urcat într-o maşină de teren (un Mitsubishi Pajero) şi a intrat cu autoturismul pe terasa localului, provocând pagube mari, dar şi foarte multă panică printre zecile de clienţi martori la nebunia din acea seară.

Pe lângă tentativă de omor el a fost judecat și pentru ultraj contra bunelor moravuri şi pentru port fără drept de armă albă.

Eliberat condiționat după această faptă, Vatamaniuc nu a rezistat prea mult în libertate.

În octombrie 2018, bărbatul a făcut un scandal monstru la Spitalul municipal Rădăuți, tulburând ordinea şi liniştea publică. Furia acestuia s-a declanșat mai ales când a dat cu ochii de un poliţist pe care îl cunoștea de mai multă vreme.

Pentru aceste fapte Vatamaniuc a primit 1 an și 4 luni de închisoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un recidivist din Sucevița care s-a erijat în ultima vreme în activist de mediu a ajuns din nou în arest.
 Vizualizări articol: 5048 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un recidivist din Sucevița care s-a erijat în ultima vreme în activist de mediu a ajuns din nou în arest0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei