Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 mai 2020 - Anul XXV, nr. 123 (7428)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Premieră, dar nu de teatru

Ședință a Consiliului Local Suceava, ținută în sala de spectacole a Centrului Cultural Bucovina, din cauza pandemiei de coronavirus

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prima ședință față în față a Consiliului Local Suceava, de la declararea pandemiei de coronavirus, a avut loc într-un cadru inedit - în sala de spectacole a Centrului Cultural Bucovina, care găzduiește Teatrul “Matei Vișniec” și Cinematograful Modern.

Cei 23 de consilieri locali, mai puțin Lucian Harșovschi, care a fost președinte de ședință, s-au așezat la distanță unii de alții, pe scaunele spectatorilor din prima jumătate a sălii, în vreme ce personalul executiv din Primăria Suceava, invitații și membri ai presei au stat pe scaunele din jumătatea superioară.

Primarul Ion Lungu și președintele de ședință, precum și secretarul municipiului, Ioan Ciutac, au stat la prezidiu, pe scenă, în fața cortinei.

Purtarea măștilor de protecție și dezinfectarea mâinilor la intrare au fost obligatorii pentru toată lumea, la fel ca și măsurarea temperaturii cu un dispozitiv cu citire la distanță. În plus, atât la intrarea în clădire, cât și în sală s-au aflat membri ai Poliției Locale Suceava, care s-au asigurat că se păstrează condițiile de distanțare fizică, dar și cele de protejare a celor din jur, inclusiv consilierii locali fiind atenționați că acoperirea nasului și a gurii cu masca de protecție este obligatorie, chiar de e incomodă și îi încurca la luările de cuvânt.

 

Moment de reculegere pentru cei răpuși de coronavirus

Toate aceste măsuri au fost luate pentru protejarea tuturor participanților de temutul coronavirus, care a făcut victime inclusiv între cunoscuți ai tuturor celor din sală.

Tocmai de aceea, la începutul ședinței, consiliera Angela Zarojanu a propus să se țină un moment de reculegere în memoria lui ÎPS Pimen, dar și a fostului consilier local Cornel Grosar, ambii răpiți dintre noi mai devreme decât ar fi trebuit, din cauza virusului SARS-COV-2.

 

Prima și ultima…

Chiar dacă ședința de Consiliu Local convocată în neobișnuita locație s-a desfășurat în condiții relativ bune, cu eforturi mai mari decât de obicei, fiind necesare persoane care să alerge cu microfoanele prin sală, să poată lua cuvântul consilierii sau invitații și să poată fi auziți, dar și la numărătoarea voturilor, s-ar părea că aceasta a fost prima și ultima ședință a deliberativului local într-o sală de spectacole.

La finele ședinței, desfășurată cu operativitate, în ciuda subiectelor grele propuse pe ordinea de zi – nu mai puțin de 33 în total, primarul Ion Lungu a anunțat că următoarea întrunire a consilierilor locali nu va avea loc tot acolo, ci la sediul primăriei, unde avea loc de obicei, la ultimul etaj.

“Vom face în sala de ședințe, ca și înainte, doar că vom lua măsuri suplimentare de protecție – vom distanța scaunele, vom lua toate măsurile posibile... E mai bine acolo, avem și microfoane pentru toată lumea, dar și sistem electronic de vot...”, a concluzionat edilul sucevean.

Următoarea ședință a deliberativului local, care timp de două luni s-a întrunit doar electronic, la distanță, pe tablete, va avea loc pe 25 iunie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ședință a Consiliului Local Suceava, ținută în sala de spectacole a Centrului Cultural Bucovina, din cauza pandemiei de coronavirus.
 Vizualizări articol: 1469 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ședință a Consiliului Local Suceava, ținută în sala de spectacole a Centrului Cultural Bucovina, din cauza pandemiei de coronavirus0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei