Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 mai 2020 - Anul XXV, nr. 123 (7428)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acțiuni în forță

Inspectorii ISCTR Suceava au dat amenzi de aproape 100.000 de euro, cele mai mari pentru vehicule supraîncărcate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noua conducere a Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) a dispus controale intense în trafic, în special pe linia cântăririi masei maxime autorizate a vehiculelor de transport marfă, în mai puțin de două luni de zile, de la începutul lui aprilie, inspectorii ISCTR Suceava aplicând 111 amenzi, în valoare de 455.400 de lei.

Florin Petru Homiuc, coordonatorul județean al ISCTR Suceava, a declarat că cele mai multe amenzi, în număr de 40, și cele mai consistente din punct de vedere al cuantumului au fost date în cazul unor vehicule grele la care s-a constatat că depășeau masa maximă admisă autorizată, în urma controalelor care se fac în trafic cu instalațiile de cântărire.

A fost vorba în general de autovehicule grele ce transportă masă lemnoasă sau mărfuri divizibile, cum ar fi piatră și nisip, care depășeau cu tone bune masa maximă admisă. În funcție de cât de mare este depășirea, amenzile pleacă de la 1.000 de lei, în timp ce sancțiunea maximă a fost de nu mai puțin de 18.000 de lei.

Aceste vehicule supraîncărcate distrug infrastructura rutieră și pot agrava consecințele în caz de accident rutier.

Inspectorii ISCTR Suceava anunță că vor continua intens aceste controale deși se confruntă cu problema lipsei amplasamentelor omologate pentru cântărire. Este vorba de acele refugii de la marginea drumurilor naționale, unde se poate acționa cu instalația de cântărire, care trebuie să îndeplinească niște standarde destul de clare.

Coordonatorul județean al ISCTR Suceava a subliniat că a transmis către cele două secții de drumuri naționale din județul Suceava (SDN Suceava și SDN Câmpulung Moldovenesc) propuneri pentru 20 de astfel de amplasamente care să fie amenajate pentru a se putea face aceste controale la cântar și așteaptă un răspuns favorabil măcar pentru parte din ele.

Un adevăr este și că aceste controale privind depășirea maselor maxime admise de greutate au fost în număr redus în ultimii ani, cu consecințe mai ales asupra infrastructurii. Noua abordare a conducerii ISCTR este de a acționa cât mai intens pentru combaterea acestei probleme foarte serioase. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inspectorii ISCTR Suceava au dat amenzi de aproape 100.000 de euro, cele mai mari pentru vehicule supraîncărcate.
 Vizualizări articol: 2766 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Inspectorii ISCTR Suceava au dat amenzi de aproape 100.000 de euro, cele mai mari pentru vehicule supraîncărcate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei