Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 mai 2020 - Anul XXV, nr. 123 (7428)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proces în apel

Un violator a încercat să obțină reducerea pedepsei cu o tentativă de suicid

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tânărul din Vicovu de Jos care a atacat pe stradă o fată de 21 de ani, încercând să o violeze, la câteva luni de zile după ce a violat o bătrână în vârstă de 72 de ani, a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 2 ani de închisoare. Pedeapsa relativ mică se explică prin faptul că Ionel Dorel Aga a fost judecat doar pentru  tentativă de viol, în condițiile în care victima violului și-a retras plângerea și l-a absolvit de răspundere.

În apelul judecat la Curtea de Apel Suceava, avocatul lui Aga a cerut o reducere a cuantumului pedepsei, având în vedere poziția procesuală a inculpatului, care a recunoscut și regretat fapta. Pentru întărirea ”regretelor”, avocatul a subliniat reacția lui Aga de după gratii, care, conform datelor din dosar, a avut intenția de a se sinucide din cauza regretelor și a conștientizării faptelor comise. Un alt argument în favoarea inculpatului a fost că la data comiterii faptei se afla sub tratament medicamentos pentru o posibilă afecțiune psihică și, mai mult, a combinat pastilele cu alcool.

De precizat că Aga nu a fost trimis în judecată înainte de a fi expertizat psihiatric, ocazie cu care s-a stabilit că are discernământ, astfel că posibilele probleme psihice nu aveau cum să fie luate în seamă.    

Judecătorii de la Curtea de Apel au admis apelul inculpatului, însă nu au redus pedeapsa, și așa mică, consemnând doar scăderea întregii perioada de arest preventiv executate.

Chiar dacă nu a răspuns penal și pentru prima faptă, recidiva acestuia după ce prima victimă l-a iertat spune multe despre ”regretele” acestuia.

 

Fata de 21 de ani s-a luptat cu agresorul şi a scăpat de viol

Anul trecut, pe 19 octombrie, în timp ce se deplasa spre domiciliu însoţită de sora sa, cu un an mai mică, o tânără în vârstă de 21 de ani, din Vicovu de Jos, a fost atacată pe o uliţă din Vicov de un individ beat, care i-a aplicat un pumn în faţă şi a trântit-o la pământ. Fata de 21 de ani s-a luptat cu individul, a strigat după ajutor şi, ajutată şi de sora sa, dar şi de alţi martori, a reuşit să scape din mâinile lui. Ea şi-a alertat tatăl, care a sesizat, la rândul lui, poliţia. Atacatorul a fost recunoscut în persoana lui Ionel Dorel Aga, în vârstă de 33 de ani, localnic din Vicovu de Jos. Tânăra de 21 de ani a suferit leziuni la nivelul feţei, în urma agresiunii pierzându-şi un dinte.

Autorul nu a fost greu de prins, poliţiştii de la Secţia Rurală Gălăneşti ştiind bine cu cine au de a face. Aga ieşise de câteva luni de după gratii, după un viol comis tot în anul 2019. Prima victimă a fost o bătrână în vârstă de 72 de ani.

 

Bătrână violată timp de trei ore

În seara zilei de 12 aprilie 2019, în timp ce era singură în locuinţă, o femeie în vârstă de 72 de ani, din Vicovu de Jos, a fost atacată în casă de un individ.

Înainte de a intra peste femeie, pentru a nu fi recunoscut, agresorul a deşurubat becul din camera prin care a intrat. Violul a durat mai bine de trei ore, a rezultat din cercetări, perioadă în care Ionel Dorel Aga a ameninţat-o pe femeie cu moartea pentru a-şi duce la îndeplinire poftele animalice.

Totul s-a terminat abia în momentul în care, într-un moment de neatenţie al agresorului, femeia a reuşit să fugă din casă şi să strige după ajutor, alertându-şi vecinii.

Autorul a fost prins de poliţiştii de la Secţia Rurală Gălăneşti şi arestat de judecători la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Din păcate, ulterior, bătrâna a fost convinsă să-şi retragă plângerea în schimbul unei sume de bani. Imediat după împăcare, Aga a fost pus în libertate, fără a mai putea fi judecat pentru această faptă.

Această împăcare nu s-ar fi putut produce dacă legislaţia penală modificată acum câţiva ani nu ar permite posibilitatea împăcării dintre părţi în cazurile de viol.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un violator a încercat să obțină reducerea pedepsei cu o tentativă de suicid.
 Vizualizări articol: 1987 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un violator a încercat să obțină reducerea pedepsei cu o tentativă de suicid5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei