Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 mai 2020 - Anul XXV, nr. 123 (7428)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Gest

Un militar sucevean care a fost infectat cu Covid a donat plasmă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locotenent-colonelul Florin Crăciun, cadru militar activ și vicepreședinte al Asociației Militarilor Veterani (AMMVD), sucursala Suceava, care a trecut împreună cu soția sa prin momentele grele cauzate de infecția cu Covid-19, s-a prezentat miercuri dimineață la Centrul de Transfuzii Suceava, unde a donat sânge pentru recoltare de plasmă. Militarul a vrut ca prin acest gest să fie un exemplu și pentru alți suceveni care au trecut prin boală, s-au vindecat și pot ajuta la rândul lor să-i vindece pe alții.

Florin Crăciun ne-a relatat că problemele din familia sa au apărut la începutul lunii aprilie. Soția sa, și ea cadru militar, a fost prima care a avut probleme de sănătate, având o forme destul de severă a infecției cu Covid, cauză din care a și fost internată o perioadă destul de lungă. Ulterior, Florin Crăciun a fost depistat și el pozitiv, cu o formă mai ușoară însă. Din fericire, copiii familiei Crăciun nu au avut simptome specifice bolii.  

Pentru că s-a vindecat, dezvoltând anticorpi, locotenent colonelul Florin Crăciun a donat sânge pentru a se extrage plasma care poate fi folosită pe o perioadă de minim 6 luni de acum încolo: ”M-am gândit că este important să vin cu acest ajutor, mai ales că această plasmă poate fi păstrată și folosită și peste jumătate de an și mai mult. În aceste condiții, dacă vor mai fi probleme cu un nou val al pandemiei, în noul sezon rece, ar putea să ajute mult atunci. Fac un apel la toți sucevenii care au trecut cu bine de această boală să se gândească că pot pune și ei umărul în lupta cu acest virus”.

 

Doar şapte recoltări pentru plasmă până acum, însă acțiunea este abia la început 

Doctorul Maria Pilat, directorul Centrului de Transfuzii Sangvine Suceava, a declarat că până la această dată s-au recoltat probe de sânge în vederea extragerii plasmei de la 7 persoane care au fost bolnave de Covid. Primii donatori au fost cadre medicale și angajați din structuri MAI. Sângele recoltat de la acești donatori este trimis la probe de laborator, iar săptămâna viitoare vor fi disponibile primele plasme recoltate la Suceava.

Recoltarea de plasmă COVID se face în zilele de joi și vineri, iar cea de sânge în celelalte zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un militar sucevean care a fost infectat cu Covid a donat plasmă.
 Vizualizări articol: 1520 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un militar sucevean care a fost infectat cu Covid a donat plasmă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei