Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 mai 2020 - Anul XXV, nr. 116 (7421)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri noi

Regulile care trebuie respectate pe durata stării de alertă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Hotărârea de Guvern nr. 394/ 2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 a fost publicată în Monitorul Oficial al României, din data de 18 mai a.c..

Conform actului normativ, persoanele care vin în România din străinătate nu mai sunt obligate să intre în carantină instituționalizată, ci vor fi supuse măsurii carantinării/izolării la locuința sau la locația declarată, împreună cu colocatarii, inclusiv familia sau aparținătorii, după caz. Excepție fac persoanele care nu au posibilitatea îndeplinirii condițiilor pentru carantina/izolarea la locuință sau în altă locație sau care solicită acest lucru pentru a nu își expune familia. Acestea pot opta pentru măsura carantinei instituționalizate, în spații special destinate puse la dispoziție de autoritățile administrației publice locale.

Pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus sunt interzise organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri în spații deschise, inclusiv a celor de tipul drive-in, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise.

 

La evenimente private în spații închise pot participa maximum 8 persoane, cu respectarea regulilor de distanțare socială

Sunt interzise activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 3 persoane care nu locuiesc împreună, respectiv ciclismul, drumețiile, alergarea, canotajul, alpinismul, vânătoarea, pescuitul și alte activități recreative și sportive desfășurate în aer liber stabilite prin ordin comun al ministrului Sănătății, după caz, cu ministrul Tineretului și Sportului, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor sau ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Se interzice participarea la evenimente private în spații închise, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 8 persoane și cu respectarea regulilor de distanțare socială.

În interiorul localităților se interzice circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 3 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.

Activitatea operatorilor economici care desfășoară activități în spații închise în următoarele domenii: jocuri de noroc, activități de fitness, activități în piscine, activități de tratament balnear, locuri de joacă și săli de jocuri a fost suspendată.

O altă măsură prevede suspendarea consumului de produse alimentare și băuturi alcoolice și nealcoolice în spațiile comune de servire a mesei din restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice, atât în interiorul, cât și la terasele din exteriorul acestora.

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a informat, marți, printr-un comunicat de presă, că polițiștii suceveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19, desfășurând în principal, în această perioadă, misiuni pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.       

Informații de interes în contextul situației provocate de noul coronavirus pot fi consultate pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență, principala sursă de informații despre măsurile de siguranță și reacție în caz de dezastru. Astfel, accesând https://fiipregatit.ro/ puteți găsi 13 ghiduri pentru diferite situații (Autoizolare, Cumpărături, Transport în comun, Recomandări generale, Locatari la bloc etc.) pentru a putea reacționa corect și preventiv.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Regulile care trebuie respectate pe durata stării de alertă.
 Vizualizări articol: 1625 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Regulile care trebuie respectate pe durata stării de alertă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei