Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 mai 2020 - Anul XXV, nr. 116 (7421)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Apel disperat

Medic singur pe tură la Urgențe, la Rădăuți: ”Este greu de descris prin ce trec, să am 20 de paturi pline și să îmi vină alte zece cazuri cu ambulanțele”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Medicul urgentist Alina Șorodoc, de la Spitalul Municipal Rădăuți, a vorbit cu reporterii de la Monitorul de Suceava, aproape plângând, ieri dimineață, despre situația dramatică pe care o are de gestionat pe tură, deja de două luni de zile.

La Spitalul municipal Rădăuți, care a devenit principala unitate spitalicească din județ, sunt doar trei medici de urgențe, câte unul pe tură, ajutați când se poate de câte un coleg de la medicină internă: ”Suntem la capătul răbdării, nu vă puteți imagina cum e să gestionezi 13 ambulanțe care vin aproape odată, în condițiile în care este un singur medic, ajutat de două-trei asistente. Este greu de descris în cuvinte prin ce trec, să am 20 de paturi pline și să îmi vină alte zece cazuri pe care să nu am unde să le preiau. Iar la Rădăuți se trimite ce e mai grav din județ, am avut și 10 AVC-uri (atacuri vasculare cerebrale) pe tură”.

Alina Șorodoc ne-a spus că în medie la Urgențele de la Rădăuți sunt aduse în 24 de ore în jur de o sută de cazuri, cele mai multe grave.

”La Rădăuți este ca pe front și nu cred că exagerez cu nimic. Puteam înțelege dacă trebuia să rezistăm în acest ritm 10 zile, două săptămâni, dar deja nu mai putem și nu văd luminița de la capătul tunelului”, a declarat medicul.

De două luni de zile nu se înregistrează, din păcate, nici o îmbunătățire a situației, în ciuda nenumăratele apeluri făcute până cum de managerul Spitalului Rădăuți, Traian Andronachi.

Ambulanțele ”curg” din mai tot județul la Spitalul municipal Rădăuți și s-a ajuns ca acestea să stea și câte zece la rând cu pacienți care trebuie investigați de singurul medic de pe tură.

Medicul urgentist Alina Șorodoc ne-a explicat că și înainte de această criză la urgențele Spitalului Rădăuți veneau destul de multe cazuri din zona Rădăuți-Vicov, însă diferența este că acum, procentual, numărul de cazuri grave și foarte grave este mult mai mare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medic singur pe tură la Urgențe, la Rădăuți: ”Este greu de descris prin ce trec, să am 20 de paturi pline și să îmi vină alte zece cazuri cu ambulanțele”.
 Vizualizări articol: 1637 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Medic singur pe tură la Urgențe, la Rădăuți: ”Este greu de descris prin ce trec, să am 20 de paturi pline și să îmi vină alte zece cazuri cu ambulanțele”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei