Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 mai 2020 - Anul XXV, nr. 116 (7421)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Timp liber

În parcul Ariniș din Gura Humorului va fi deschisă o popicărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Gura Humorului completează cu o nouă investiție punctele de atracție din parcul Ariniș în care sucevenii și nu numai pot să-și petreacă timpul liber. Primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a anunțat că în cadrul proiectului „T.U.R.I.S.T.” se apropie de finalizare construcția unei popicării, în apropierea terenurilor de sport din parcul Ariniș. Marius Ursaciuc a spus că tot în cadrul aceluiași proiect se va finaliza în scurt timp și un grup sanitar destinat turiștilor, amplasat în zona fostei parcări auto. De asemenea, el a precizat că tot în parcul Ariniș va fi amenajat și un loc de joacă pentru copii, iar pe marginea aleilor vor fi montate aparate de fitness. În același timp, primarul din Gura Humorului a arătat că în momentul de față se lucrează și la reamenajarea spațiilor verzi din parcul Ariniș.

Marius Ursaciuc a anunțat, recent, că tot prin proiectul european „T.U.R.I.S.T.”, în orașul Gura Humorului se va finaliza amenajarea a două noi trasee turistice și a unui spectaculos foișor de observare cu șase etaje. Astfel, iubitorii de drumeții vor avea la dispoziție în scurt timp cele două trasee turistice montane, cu grad mic de dificultate. Este vorba despre traseul turistic Piatra Pinului, cu o lungime de 1910 metri, și traseul turistic Șoimului, cu o lungime de 1882 de metri. Traseele au ca punct de plecare baza pârtiei din Gura Humorului.

Traseul turistic Piatra Pinului este recomandat ca traseu de urcare în circuit, spectaculozitatea acestuia constând în faptul că trece prin apropierea „Pietrei Pinului”, zonă în care pe marginea traseului se pot observa pietre uriașe, cu forme deosebite. Pentru coborâre este recomandat traseul Șoimului, care traversează câteva zone umede, zone peste care se vor monta șase punți din lemn, precum și pârâul Șoimul, peste care se va realiza un podeț tot din lemn.

În punctul de cotă maximă, în apropierea telescaunului pârtiei, turiștii vor avea la dispoziție un spectaculos foișor de observare cu șase etaje. Pe parapetul platformei de observare se vor monta, pe toate laturile, panouri cu informații despre obiectivele naturale, culturale și turistice din zona Bucovinei. De asemenea, se vor monta patru binocluri, câte unul pe fiecare latură, care vor sta în permanență la dispoziția turiștilor pentru observarea peisajului și a ținuturilor înconjurătoare.

Primarul Marius Ursaciuc a declarat că traseele sunt finalizate în proporție de 95%, iar foișorul de 80%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În parcul Ariniș din Gura Humorului va fi deschisă o popicărie.
 Vizualizări articol: 1666 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În parcul Ariniș din Gura Humorului va fi deschisă o popicărie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei