Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 apr 2020 - Anul XXV, nr. 96 (7401)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vindecare

Mănăstirea Dragomirna a ieșit din carantină, după ce DSP Suceava a declarat focarul de COVID-19 închis

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcția de Sănătate Publică Suceava a anunțat în cursul săptămânii trecute închiderea focarului de COVID-19 de la Mănăstirea Dragomirna. După mai bine de două săptămâni, timp în care nouă măicuțe diagnosticate cu noul virus au fost tratate în izolare, în chiliile mănăstirii, s-a luat decizia ridicării carantinei instituite la data de 7 aprilie.

Starea de carantină a fost instituită în cadrul Mănăstirii Dragomirna după ce în primele zile ale lunii aprilie nouă măicuțe au început să se simtă rău, prezentând simptome ale bolii COVID-19. După primirea rezultatelor testelor la care au fost supuse de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Suceava, măicuțele afectate de forme ușoare ale bolii au fost tratate în izolare, în cadrul chiliilor mănăstirii, iar locașul de cult a intrat în carantină. În același timp a fost declanșată și o anchetă epidemiologică în cadrul mănăstirii, pentru a stabili modul în care a fost contractat virusul, avându-se în vedere și testarea celorlalte măicuţe.

 După 14 zile de la instituirea carantinei, în cursul săptămânii trecute măicuțele au fost din nou testate: Rezultatele testării au fost de această dată negative, reprezentanții DSP Suceava declarând închis focarul de COVID-19 de acolo. Astfel a fost luată decizia de ieșire din carantină a locașului monahal, a cărui comunitate numără 59 de maici care se roagă acum pentru sănătatea tuturor celor bolnavi în spitale și în casele lor. Ele mulțumesc personalului medical și autorităților pentru deschiderea pe care au arătat-o în gestionarea cu înțelepciune a acestei situații. Chiar dacă mănăstirea a ieșit din carantină, conform ordonanțelor militare acesta rămâne în continuare închisă publicului, cel puțin până la ridicarea stării de urgență.

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mănăstirea Dragomirna a ieșit din carantină, după ce DSP Suceava a declarat focarul de COVID-19 închis.
 Vizualizări articol: 1211 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mănăstirea Dragomirna a ieșit din carantină, după ce DSP Suceava a declarat focarul de COVID-19 închis0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei