Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 apr 2020 - Anul XXV, nr. 96 (7401)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin

Aeroportul Suceava estimează pierderi de circa șase milioane de lei în urma suspendării zborurilor comerciale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Județean Suceava va asigura Aeroportului ”Ștefan cel Mare” Suceava sumele necesare pentru acoperirea unor cheltuieli de personal și utilități pentru asigurarea activităților impuse prin Ordonanța Militară nr. 6 privind instituirea măsurii de carantinare asupra municipiului Suceava, a unor comune din zona limitrofă, precum și a unei zone de protecție asupra unor unități administrativ-teritoriale din județul Suceava. În ședința de luna aceasta, Consiliul Județean Suceava urmează să aloce aeroportului o sumă de 347.000 de lei, bani care vor fi folosiți pentru a acoperi cheltuielile pentru salariile a 35 de angajați aflați în activitate, dar și pentru activitățile indispensabile prevăzute de ordonanța militară. De precizat că pe perioada anulării tuturor zborurilor comerciale, Aeroportul ”Ștefan cel Mare” Suceava a estimat că pierderile totale se ridică la nu mai puțin de șase milioane de lei.

În susținerea proiectului de alocare de fonduri, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că, având în vedere circumstanțele excepționale create de pandemia de COVID-19, printr-o serie de ordonanțe militare adoptate de la începutul stării de urgență au fost

suspendate zborurile din și spre Italia, Germania și Anglia, veniturile proprii ale regiei fiind grav afectate. Gheorghe Flutur a spus că în aceste condiții, administrația județeană s-a adresat Consiliului Concurenței pentru identificarea unei soluții de sprijinire a activității Aeroportului ”Ștefan cel Mare”, în acest sens urmând a fi începute demersuri pentru elaborarea unei scheme de ajutor de stat la nivel național, care să fie supusă procedurii de notificare la Comisia Europeană.

„În același timp, având în vedere instituirea măsurii de carantinare asupra municipiului Suceava și a zonei limitrofe, prin Ordonanța Militară nr. 6, pentru a putea asigura desfășurarea în bune condiții a activităților impuse prin ordonanța militară, în acord cu comunicarea transmisă de Consiliul Concurenței, Consiliul Județean Suceava poate asigura, pe perioada stării de carantină, finanțarea aeroportului Suceava pentru activitățile menționate în această ordonanță militară, respectiv operarea zborurilor efectuate cu aeronave de stat, a zborurilor de transport marfă și corespondență, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență, precum și a aterizărilor tehnice necomerciale”, a declarat președintele CJ Suceava.

El a adăugat că în acest sens, Aeroportul ”Ștefan cel Mare” Suceava a transmis Consiliului Județean o estimare a costurilor lunare necesare pentru a asigura realizarea sarcinilor impuse de ordonanța militară, pe durata stării de carantină, costuri care se ridică la aproximativ 347.000 lei/lunar, precum și măsurile întreprinse pentru limitarea cheltuielilor doar la activitățile indispensabile realizării sarcinilor respective.

Astfel, trebuie spus că pentru diminuarea cheltuielilor salariale, aeroportul a trimis în șomaj tehnic 16 angajați, cei 35 de salariați rămași asigurând permanența pentru activitățile indispensabile. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aeroportul Suceava estimează pierderi de circa șase milioane de lei în urma suspendării zborurilor comerciale.
 Vizualizări articol: 1268 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aeroportul Suceava estimează pierderi de circa șase milioane de lei în urma suspendării zborurilor comerciale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei