Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 apr 2020 - Anul XXV, nr. 96 (7401)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Pro sănătate

Terapia prin râs ne ajută să ne echilibrăm emoțional

Pe parcursul a mai multe articole v-am prezentat o serie de procedee și modalități terapeutice simple prin care ne putem echilibra emoțional. Scopul nostru este să vă sugerăm cum puteți folosi exerciții terapeutice simple și eficiente pentru a vă păstra sănătatea. Astăzi vom aborda încă un element de bază din viața fiecăruia dintre noi: râsul.

Având în vedere că statul mult în casă ne face mai mult sau mai puțin sedentari, este bine să ținem cont de opinia doctorului Lee Berk de la Loma Linda University din California care a afirmat că ”Răspunsul corpului la râsul repetat este similar cu efectele exercițiilor repetate”. Această teorie a fost validată de către doctorul Fry care a demonstrat că râsul este un bun exercițiu fizic și poate scădea șansele de infecții respiratorii. Aceeași concluzie a avut-o și cercetătorul David H. Rosen care afirmă că umorul poate întări sistemul imunitar la fel de mult ca exercițiile fizice moderate.

În ceea ce privește terapia prin râs putem, de exemplu, să urmărim o dată sau de două ori pe zi o comedie sau să abordăm cu familia, cu prietenii subiecte amuzante de discuție care să ne amuze și să ne aducă o porție bună de râs. Tot ceea ce trebuie să facem este să ne conștientizăm corpul atunci când râdem, gradul de relaxare a lui în general și a abdomenului inferior în particular. Râdem cu întreaga noastră ființă, relaxați, lăsând vibrațiile generate de râs să se răspândească în toată ființa noastră.

Procedând astfel unii dintre noi își vor da seama cât de încordat le este corpul, abdomenul în special, și că un râs sănătos cu participarea întregului corp este uneori aproape imposibil de realizat. Important este să perseverăm în a râde zilnic de cât mai multe ori după indicațiile de mai sus. În scurt, timp tensiunile din întregul corp vor dispărea, starea generală de bine se va îmbunătăți considerabil și ceea ce este mai important, vom reuși din ce în ce mai mult să abordăm orice aspect al vieții cu optimism, calm, echilibru și bună dispoziție.

Stimularea râsului se poate realiza și prin alte metode simple: dimineața, ne întindem în pat, respirăm profund, zâmbim și alegem conștient să întâmpinăm ziua într-un mod optimist; căutăm motive să zâmbim cât mai mult în fiecare zi; petrecem timp cu copii pentru a ne reaminti câtă bucurie și naturalețe ne poate aduce în suflet joaca cu ei; facem o listă cu toate lucrurile bune din viață, astfel încât să vedem jumătatea plină a paharului și să combatem mai ușor emoțiile și gândurile negative; petrecem cât mai mult timp în compania persoanelor optimiste și pozitive; seara, înainte de culcare, ne întindem corpul, zâmbim și vizualizăm un eveniment plăcut din viață care ne-a adus bucurie și liniște sufletească.

Pentru a vă încuraja în practicarea acestor exerciții, prezentăm câteva dintre beneficiile pe care le aduce râsul: îmbunătățește starea de spirit, combate anxietatea, eliberează psihicul de stres, înlătură teama și crește rezistența psihică, previne și susține tratarea depresiei, activează sistemul imunitar, relaxează mușchii. Râsul are efecte pozitive și în plan social consolidând relațiile de cuplu, soluționând sau aplanând conflicte în familie. Când râdem punem în mișcare până la 400 mușchi, iar o singură sesiune de râs de 30 de secunde echivalează cu 5 minute de exerciții aerobice deoarece inspirăm aer în plămâni cu o viteză de 65 de mile pe oră; prin urmare, ne curățăm plămânii și gâtul. Terapia prin râs este extrem de accesibilă, deoarece râsul face parte din natura umană. Bebelușii zâmbesc încă din primele lor zile de viață, semn că acest proces natural vine de la sine și are un rol important pentru bunăstarea fizică și emoțională. Un copil râde în medie de 300 de ori pe zi, iar pe măsură ce creștem acest număr scade, până când, în cele din urmă, nu mai râdem aproape deloc.

Pentru mai multe detalii despre terapia prin râs puteți accesa site-ul nostru www.mihaimoisoiu.ro, la secțiunea Terapie Online - Exemplificări terapeutice video și audio.

 

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753937223

www.mihaimoisoiu.ro

E-mail: mmmoisoiu@gmail.com

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Terapia prin râs ne ajută să ne echilibrăm emoțional.
 Vizualizări articol: 2075 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 24 voturi
Terapia prin râs ne ajută să ne echilibrăm emoțional5.0524

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei