Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 apr 2020 - Anul XXV, nr. 96 (7401)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De fapt, cine a decedat?

Grupul de Comunicare Strategică afirmă că un bărbat mort în 17 aprilie și unul care a decedat în 24 aprilie „reprezintă același caz”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Informările oficiale transmise de Grupul de Comunicare Strategică se arată uneori a fi surse nu tocmai clare. Pe lângă diferențele care apar între numărul de cazuri confirmate cu COVID-19 despre care aflăm pe plan local – a se vedea cele peste 300 de cazuri confirmate în ultimele zile la Sasca Mică și cele care se comunică oficial zilnic la ora 13.00, constatăm că nici măcar în cazul deceselor nu există maximă rigoare.

De exemplu, sâmbătă GCS a anunțat că „decesul 553 și decesul nr. 541 reprezintă același caz”.

Numai că „decesul nr. 553”, comunicat în data de 24 aprilie, era al unui bărbat în vârstă de 51 ani, din județul Suceava, cu următoarele date, conform GCS: „Data decesului: 17.04.2020, la domiciliu. S-au recoltat probe necroptice pentru investigare COVID-19 în 18.04.2020. Data confirmării: 23.04.2020. Comorbidități: fără antecedente patologice cunoscute. Din 13.04.2020 acuza disfagie, dificultate în respirație, stare de slăbiciune accentuată. Urma tratament la domiciliu cu Klacid și simptomatice”.

Sâmbătă, 25 aprilie, „conform raportărilor venite din partea Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), decesul 553 și decesul 541 reprezintă același caz. Ca urmare, la poziția 553, INSP a realizat următoarea modificare: Deces 553 - Bărbat, 46 ani, din județul Suceava. Pacient cu febră și dispnee pentru care a avut tratament cu antibiotic și simptomatice, la domiciliu, după care a fost internat prin UPU în data de 13.04.2020 la Spitalul Județean de Urgență Suceava cu bronhopneumonie. În data de 14.04.2020 este transferat în Secția de ATI, de la gastroenterologie.

În 21.04.2020 a fost transferat la INBI Matei Balș, cu insuficiență respiratorie (care a necesitat intubarea pacientului) și cu insuficiență multiplă de organ.

Data recoltării probelor pentru COVID-19: 20.04.2020.

Data confirmării: 22.04.2020, Spitalul Județean de Urgență Suceava. Data decesului: 24.04.2020. Comorbidități: HTA, DZ, fumător. Istoric de călătorie în Germania (transport persoane)”.

Prin urmare, cine era suceveanul care a murit și care a fost numerotat cu „Deces 553”? Majoritatea datelor indică faptul că este vorba despre bărbatul care a fost transferat în urmă cu câteva zile de la Suceava la București, doar că din informații furnizate de cei care l-au cunoscut acesta nu suferea de alte boli și nici nu a fost fumător.

Este posibil ca istoricul de boală să fie de la „Decesul 541”, despre care GCS spune că a murit în data de 17 aprilie, la domiciliu. Așteptăm noi clarificări din partea GCS, măcar din respect față de cei care au plecat dintre noi, dacă nu pentru comunicarea de date reale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grupul de Comunicare Strategică afirmă că un bărbat mort în 17 aprilie și unul care a decedat în 24 aprilie „reprezintă același caz”.
 Vizualizări articol: 1236 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grupul de Comunicare Strategică afirmă că un bărbat mort în 17 aprilie și unul care a decedat în 24 aprilie „reprezintă același caz”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei