Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 mar 2020 - Anul XXV, nr. 68 (7373)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Ioan Stan reia solicitarea pentru finanțarea necesară deschiderii noului spital din Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a reluat solicitarea către Prefectura Suceava pentru a face toate demersurile necesare în vederea alocării fondurilor necesare deschiderii noului spital din Fălticeni, dar și pentru deblocarea situației financiare a comunei Straja. Ioan Stan a spus că a constatat cu regret că nu s-a luat nici o măsură pentru a se soluționa aceste probleme, ambele strigente în contextul epidemiei de coronavirus, când populația se așteaptă la măsuri ferme și raționale din partea autorităților.

„Pentru că Prefectura reprezintă Guvernul în teritoriu, considerăm că sunteți cea mai în măsură autoritate la momentul actual, când starea de urgență este instituită la nivelul întregii țări, pentru a solicita cu fermitate Ministerului Sănătății alocarea celor 5 milioane de euro necesari dotării cu aparatură medicală a spitalului municipal din Fălticeni. Este absurd să nu deschidem această unitate spitalicească din cauza acestei sume, considerabil mai mică decât banii pe care i-am alocat noi pentru construcția spitalului”, a sus Stan. El a arătat că un eventual refuz al Guvernului actual de a finanța acestă investiție reprezintă în aceste circumstanțe o lipsă de responsabilitate și o nepăsare criminală la adresa locuitorilor județului Suceava. „Aducem la cunoștinta opiniei publice că acel milion de euro pe care președintele CJ Suceava s-a lăudat că l-a adus spitalului din Fălticeni <la intervenția sa> a fost dat tendențios, pentru lucrări efectuate deja, doar în scop electoral și pentru a câștiga capital de imagine. Din acest motiv, banii respectivi se vor întoarce la bugetul de stat. A făcut asta deși avea în față situația trimisă de primăria și spitalul din Fălticeni, în care aceste instituții specificau că au nevoie urgentă de bani pentru achiziția de aparatură medicală, pentru deschiderea spitalului”, a mai spus Stan. El a subliniat că spitalul nou din Fălticeni este o investiție de strictă necesitate pentru locuitorii județului.

Ion Stan a adăugat că tot în actualul context al epidemiei de COVID-19, a stării de urgență și a măsurilor pe care autoritățile locale trebuie să le ia pentru a proteja populația, refuzul unei implicări în deblocarea situației financiare a comunei Straja reprezintă, de asemenea, o lipsă gravă de responsabilitate. Stan a explicat că fără buget aprobat, primăria Straja se află în imposibilitatea de a achiziționa materialele necesare prevenirii și combaterii răspândirii coronavirusului, iar din acestă cauză atât angajații primăriei, cât și locuitorii se află într-un pericol iminent de a se infecta. El a spus că dacă ar fi avut în președintele Consiliului Suceava un partener de dialog credibil, s-ar fi adresat lui cu aceste solicitări, numai că acesta, în plină epidemie, vorbește despre <marile realizări ale CJ Suceava>. „Acesta își continuă retorica de campanie electorală, ducând în eroare opinia publică. Așa se face că județe din jurul Sucevei, care sunt conduse de PSD-iști, și ne referim aici la Maramureș și Bistrița-Năsăud, au deja teste rapide pentru coronavirusul COVID-19, iar la noi umblă vorba că <vom avea în cel mai scurt timp>. Pesemne că pentru județele respective tot partidul nostru este la guvernare de au reușit așa repede. Apropo, de guvernarea PNL mai știe cineva ceva? Tot la izolare? Sau conduce țara? Ne întrebăm retoric toate astea”, a încheiat Ioan Stan. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan reia solicitarea pentru finanțarea necesară deschiderii noului spital din Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1102 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ioan Stan reia solicitarea pentru finanțarea necesară deschiderii noului spital din Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei