Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 mar 2020 - Anul XXV, nr. 67 (7372)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De luni, 23 martie

Restrângere de activitate la transportul în comun din Suceava, din cauza pandemiei de coronavirus

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pandemia de coronavirus și măsurile luate pentru limitarea răspândirii virusului continuă să producă efecte în toate domeniile de activitate.

De luni, 23 martie, în municipiul Suceava se va aplica o restrângere a activității societății de transport public în comun, prin reducerea numărului de curse, în special pe liniile 2 și 4.

Măsura vine după ce recent a fost anulat traseul 29 Ițcani – Zamca și s-a redus numărul de microbuze cu care se efectuau transporturi pe linia 30.

Deocamdată se reduce cu aproximativ 15% numărul autobuzelor care vor circula pe liniile 2 și 4.

“În urma măsurilor luate pentru ca populația să stea în casă, să limiteze răspândirea coronavirusului, nu se justifică să menținem programul actual de circulație. Foarte multe curse le efectuăm fără nici un călător, iar autobuzele nu sunt aglomerate nici măcar la orele de vârf, când pleacă oamenii la serviciu și se întorc acasă. Monitorizăm situația și în funcție de necesități vom suplimenta numărul de curse atunci când este nevoie”, a spus directorul TPL, Darie Romaniuc.

O altă variantă de restrângere a activității de transport public în comun, pe intervale orare, este propusă de către viceprimarul Lucian Harșovschi, după modelul pus în aplicare deja în Iași.

“Nu este de glumă, nu este de joacă cu acest virus...de aceea le spunem sucevenilor să stea acasă, pe cât posibil, să evite deplasările, doar cât să meargă la muncă și înapoi, să cumpere alimentele necesare. Oricum, în perioada următoare, vom restrânge activitatea transportului în comun. Probabil va rămâne dimineața, când oamenii trebuie să meargă la muncă și după-amiaza, când trebuie să se întoarcă spre casă. Măsura o vom lua în baza informațiilor pe care le adunăm acum, cu numărul de persoane care circulă în aceste intervale ale zilei”, a declarat Lucian Harșovschi.

Viceprimarul Sucevei a adăugat că transportul public le este necesar acum celor care merg la muncă, dar că o serie de limitări sunt necesare, pentru că în continuare mulți suceveni ignoră riscul contaminării cu coronavirus și se expun inutil.

“Nu îi trimitem să stea acasă pe cei care sunt la muncă, ci pe cei care nu sunt obligați să iasă, dar stau pe afară – bătrâni, copii…

De aceea s-a luat măsura de suspendare a valabilității abonamentelor subvenționate pentru elevi și studenți, pentru perioada cât nu mai au de mers la cursuri. Ni s-a reproșat că nu am luat această măsură pentru pensionari, doar că acolo e altă situație, oamenii mai au de mers să se aprovizioneze, sau cu diverse probleme. Important este să respecte niște reguli stricte și să nu se plimbe fără rost”, a precizat Lucian Harșovschi.

Noul program de transport public în comun din Suceava urmează să fie anunțat zilele următoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Restrângere de activitate la transportul în comun din Suceava, din cauza pandemiei de coronavirus.
 Vizualizări articol: 2208 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Restrângere de activitate la transportul în comun din Suceava, din cauza pandemiei de coronavirus0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei