Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 mar 2020 - Anul XXV, nr. 67 (7372)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Un atelier de croitorie din Fălticeni confecționează gratuit măști pentru angajații din sistemul sanitar

Luni, 23 Martie 2020 (10:34:10)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Atelierul de design vestimentar Diamond Collection din Fălticeni realizează gratuit măști de protecție pentru angajații din sistemul sanitar și pentru cei din MAI. Măştile sunt din bumbac 100% cu 3 straturi de tifon și pot fi reutilizate, iar sterilizarea lor se poate face prin spălare la temperaturi ridicate, de 50-60 grade și prin călcarea cu aburi.

 

Ministerul Sănătății a anunțat că măștile fabricate manual sau din pânză/bumbac/tifon nu protejează eficient împotriva infecției cu coronavirus, iar pentru a proteja eficient împotriva unor infecții, măștile faciale trebuie să respecte câteva reguli speciale:
ele trebuie să fie o barieră eficientă împotriva microbilor prin existența unor filtre speciale și, în același timp, să permită respirația corectă. Materialul din care sunt fabricate măștile care nu respectă aceste reguli speciale de fabricație prezintă o rețea de fibre prea largă, care permite trecerea microorganismelor și astfel nu ne protejează eficient împotriva infecțiilor.

 Conducerea atelierului spune că acest detaliu a fost discutat cu reprezentanții spitalelor și instituțiilor MAI care le-au solicitat măști și au spus că le acceptă și le preferă pe cele confecționate deoarece, de foarte multe ori, sunt nevoiți să poarte măști folosite în construcții din lipsă de altceva.

“În această perioadă, fiecare faptă bună contează! Ne dorim să-i sprijinim pe românii din prima linie. Angajații stau în atelierul de croitorie chiar și câte 12 ore pe zi, doar pentru a se asigura că vor onora la timp toate comenzile.

Continuăm să ajutăm cadrele medicale! Ne străduim să le realizăm cât mai repede, însă vă rog să țineți cont că sunt trei oameni care lucrează la toată această operațiune. Mai mult de 60-70 de măști pe zi nu putem realiza. Folosim bumbac și 3 straturi de tifon. Din păcate, bumbac 100% cât și tifon nu prea mai găsim să cumpărăm sau prețul lor s-a dublat și crește în fiecare zi. Însă atât cât avem stoc vom continua să facem măști pentru voi”, ne-au declarat reprezentanții atelierului.

           

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un atelier de croitorie din Fălticeni confecționează gratuit măști pentru angajații din sistemul sanitar.
 Vizualizări articol: 4128 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un atelier de croitorie din Fălticeni confecționează gratuit măști pentru angajații din sistemul sanitar5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei