Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 mar 2020 - Anul XXV, nr. 57 (7362)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Trist

Cu 16 morți în ceva mai mult de două luni, Suceava este din nou lider detașat la număr de persoane decedate în accidente rutiere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Finele săptămânii trecute a fost unul negru pe șoselele din județul Suceava, în urma a două accidente petrecute la Drăgușeni și la Clit-Arbore rezultând trei morți. Din păcate, este doar un vârf al tragediilor rutiere din acest început de an de pe șoselele județului Suceava. O statistică la zi arată că de la începutul anului 2020, așadar de ceva mai mult de două luni de zile, pe șoselele din județ au murit 16 oameni. Ce atrage atenția în primul rând este că față de anul trecut, în aceeași perioadă, numărul de decedați este în creștere semnificativă (+7).

Suceava este și în acest început de an pe primul loc la număr de persoane decedate în accidente rutiere în România. Pe locul doi ar fi Cluj, urmat de Timiș și Bacău.

În parte, numărul mare de decedați și creșterea față de anul trecut este explicată de condițiile meteo din această iarnă, spun polițiștii. Adică în acest sezon rece nu prea s-a circulat în condiții de iarnă, ci mai mult pe carosabil uscat. Statistic, atunci când ninge și este zăpadă, se circulă mult mai prudent, iar accidentele grave sunt foarte rare. Iar situația din acest an confirmă din plin această realitate.

 

Viteza și o depășire inconștientă au provocat ultimele două tragedii

Sâmbătă, 7 martie, un accident soldat cu moartea unui bărbat și rănirea gravă a încă doi tineri s-a petrecut pe E 85, la Drăgușeni.

Un șofer de vehicul greu a intrat într-o depășire neglijentă, ieșind practic în fața unui autoturism care se deplasa regulamentar, din sens opus. Pentru ca inconștiența să fie dusă până la capăt, vehiculul greu este înmatriculat în Marea Britanie și cu volan pe partea dreaptă. Trei oameni au avut ghinionul de a se afla în autoturismul lovit violent de colosul care tracta un buldoexcavator.

Șoferul autoturismului, un bărbat în vârstă de 45 de ani, a decedat. Au ajuns la Spitalul Județean Suceava, cu răni grave, un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Botoșani, și o fată de 18 ani, din Iași. Ambii aveau multiple leziuni, fiind preluați de medici cu traumatisme cranio-cerebrale cu pierderea cunoștinței.

În noaptea de 7 spre 8 martie, s-a produs tragedia cu doi morți din satul Clit, comuna Arbore. Accidentul a fost unul cu totul ieșit din comun. Deși era în miez de noapte, un autoturism scăpat de sub control a intrat într-o stație de autobuz din dreptul bisericii ortodoxe din sat, unde la acea oră se afla un bărbat de 61 de ani. Au decedat atât pietonul de 61 de ani, cât și tânărul de la volan, în vârstă de 29 de ani.

 

Foarte mulți pietoni au murit în accidente

Anterior acestor două accidente recente, în județ s-au mai înregistrat 13 decese în accidente rutiere în acest an. Analiza accidentelor arată că din cei 13 decedați, opt erau pietoni. Procentul este imens, iar aceste accidente cu victime pietoni sunt de departe marea problemă a începutului de an pe șoselele din județ.

Din primele cercetări rezultă că din cei opt pietoni decedați, șase au avut mare parte din vină, fie din cauza unor traversări neregulamentare, fie pe fondul deplasării imprudente pe carosabil, fără elemente reflectorizante. Doar în două cazuri accidentele s-au produs din cauza neacordării priorității de către conducătorii auto pietonilor angajați regulamentar în traversare.

Și în anii trecuți, pietonii aveau o pondere mare din totalul decedaților, însă acum, în debut de 2020, cifrele sunt și mai îngrijorătoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cu 16 morți în ceva mai mult de două luni, Suceava este din nou lider detașat la număr de persoane decedate în accidente rutiere.
 Vizualizări articol: 1589 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cu 16 morți în ceva mai mult de două luni, Suceava este din nou lider detașat la număr de persoane decedate în accidente rutiere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei