Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 mar 2020 - Anul XXV, nr. 57 (7362)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

USV

Studenți și specialiști din domeniul juridic, la Concursul de Procese Simulate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

ELSA (Asociaţia Europeană a Studenţilor în Drept) Suceava din cadrul Universității „Ştefan cel Mare” (USV) a organizat evenimentul „Moot Court Competition” (Concursul de Procese Simulate), la finele săptămânii trecute, în colaborare cu Facultatea de Drept și Științe Administrative.

Manifestarea s-a bucurat de participarea a circa 130 de persoane, printre care studenţii de la specializările: Drept, Administraţie Publică și Poliţie locală.

“Astfel de evenimente oferă studenţilor din domeniul juridic posibilitatea unică de a intra în contact cu profesionişti ai dreptului şi de a afla de la aceştia cum se transpun în practică noţiunile teoretice din sfera dreptului. ELSA Suceava organizează astfel de evenimente în care studenţii au ocazia să observe cum se desfăşoară un proces de Drept Penal. Fiecare moment în care în loc să pierdem timpul în casă încercăm să ne dezvoltăm prin participarea și întâlnirea cu specialiști ai dreptului ne dezvoltă în viitoarea profesie juridică pe care o să o desfășurăm”, a afirmat vicepreşedinta departamentului Activităţi academice, Georgiana Ştirbu.

Aceasta a mulțumit membrilor juriului pentru că au acceptat invitația de a fi alături de studenți, precum și pentru susținerea necondiționată: lector univ. dr. prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava Lucian Sorin Stănescu, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava Andrei Sebastian Puianu, judecător Secţia Penală a Tribunalului Suceava Marius Gabriel Sîrghi, conf. univ. dr. Răzvan Vasile Viorescu, prof. univ. dr. prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava (2001-2006) Vasile Păvăleanu.

La eveniment au participat și membri ai ELSA Iași.

„Evenimentul le-a prezentat studenţilor aspecte care pot să apară în timpul unui proces. Pentru a surprinde cât mai bine desfășurarea procesului, am adus în scenă trei judecători formați din studenți de anul III (Cătălin Boșintă) și IV (Alex Caba și Larisa Murariu), un grefier (Vanesa Popescu)”, au mai spus organizatorii.

La concurs au participat patru echipe (Raul Patz – Miruna Cozman, Petruț Vladimir Frij – Marius Păvăluc, Alicia Știrbu – Georgiana Alexandriuc, Gabriele Livadaru – Eliza Onuțu) care au dus lupta dintre procuror și avocatul inculpatului.

„Toți participanții au fost extrem de pregătiţi, având pledoarii excelente, însă câștigătorii ediției de anul acesta au fost Marius Păvăluc (Locul I și Premiul pentru Cel mai Bun Pledant), Miruna Cozman (Locul II), Gabriele Livadaru (Locul III), îi felicităm și îi așteptăm alături de noi și cu alte ocazii”, a mai completat Georgiana Ştirbu.

Această acţiune face parte din suita evenimentelor pe care Asociaţia Europeană a Studenţilor în Drept le organizează, având scopul de a le contura studenţilor cele mai importante informaţii fără de care nu vor putea atinge culmile adevăratului succes. În organizarea acestui eveniment a fost implicat departamentul Activităţi Academice, având susţinerea Biroului Local ELSA Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studenți și specialiști din domeniul juridic, la Concursul de Procese Simulate.
 Vizualizări articol: 2082 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Studenți și specialiști din domeniul juridic, la Concursul de Procese Simulate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei