Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 mar 2020 - Anul XXV, nr. 57 (7362)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


E, totuşi, o diferenţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Caunul care se afla dincolo de obişnuitapatimăcu care fanii romani îşi susţin echipele româneşti favorite (eu ţin ca dementul cu ele, cu toate şi cu fiecare în parte, doar atunci când joacă în cupele europene, iar în rest chiar că nu-mi pasă de soarta lor) nu îmi doresc de la campionatul intern decât câteva chestii minimale: să se joace corect, fără aranjamente, arbitrii să nu trântească meciuri canesimţiţii (cum parcă tot mai des şi mai vizibil se întâmplă în ultima vreme), fotbalul să fie atât cât (nu) este de tehnic, dar măcar să fie vioi, patronii să-şi vadă de dat banii la timp, nu de făcut echipă şi tactică. Zilele trecute, am asistat la egalizarea mediului în care se practică minunatul sport cu băşica, prin dispariţia spectatorilor dintr-o ţară unde acesta este perceput ca un fel de religie: Italia. Ştiu cum e în tribunele de acolo încă de la Campionatul Mondial din 1990, când am fost la două meciuri, unul pe Olimpico din Roma, celălalt la Napoli. Ceea ce se petrece în tribune este adesea la fel de spectaculos, de frumos şi de interesant caevenimentele de pe gazon. Acum, când au dispărut spectatorii de pe stadioanele din Italia, mă aşteptam ca şi calitatea fotbalului să fie în scădere, în ideea că la noi de aia nu-i pic de fotbal, fiindcă nu-ţi vine să joci când tribunele sunt goale. Deşi se auzea totul, inclusiv aplauzele celor de pe băncile de rezerve, atunci când colegii din teren făceau ceva deosebit, exact ca la Voluntari sau la Clinceni, totuşi asemănarea se cam oprea aici. Fotbalul era din alt clip, dovadă şi golul fenomenal înscris de Dybala, după o cursă presărată cu driblinguri şi finalizatăcu un şut cu exteriorul care ar trebui predate la toate şcolile de fotbal din galaxia noastră. Îmi pare tot mai rău că nu ne-am calificat în cupele europene până în tururile care se joacă în aceste vremuri de restrişte, fiindcă e clar că ar fi crescut în proporţie geometrică şansele echipelor noastre, din moment ce e clar că pe celelalte le deranjează totuşi absenţa spectatorilor, în timp ce ai noştri par deranjaţi de tribune pline, unii dintre ei nevăzând aşa o chestie decât la televizor. Chiar stau şi mă întreb: oare fotbalul românesc n-o fi cumva bântuit de mulţi ani de coronavirus?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului E, totuşi, o diferenţă.
 Vizualizări articol: 1829 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
E, totuşi, o diferenţă5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei