Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 mar 2020 - Anul XXV, nr. 57 (7362)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Verificări

Cabinete medicale, școli, spitale și unități de turism, controlate de DSP dacă au dezinfectante și dacă respectă măsurile de igienă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectorii Serviciului de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava au efectuat, luna trecută, un număr total de 321 controale la cabinete medicale, spitale, școli, unități de cazare etc., iar pentru neconformităţile constatate au fost aplicate sancțiuni contravenționale constând în șase amenzi în valoare totală de 27.000 lei, trei avertismente și suspendarea activității la o unitate de cazare.

Potrivit unui comunicat de presă remis de directorul DSP, Silvia Boliacu, 10 controale au vizat categoria apă, 11 controale au fost în unități de turism, fiind aplicate două amenzi în valoare de 14.000 lei, patru controale au fost în unităţi din categoria mediu, 11 în obiective din categoria cosmetice și  118 controale au vizat utilizatorii profesionali de produse biocide - unităţi sanitare, unităţi de turism, cabinete de înfrumuseţare, unităţi de alimentaţie publică. Un număr de 23 de controale au fost în unităţi de învăţământ și la o unitate de învățământ liceal a fost aplicată o amendă în valoare de 5000 lei. Alte 64 de controale au fost în unităţi sanitare fără paturi, din care 15 controale în unităţi de medicină primară; 12 în unităţi de asistenţă medicală ambulatorie; 31 controale în unităţi de asistenţă de medicină dentară; două controale în laboratoare de analize medicale, trei controale în centre de hemodializă, un control în unități socio – medicale. A fost verificat și un cabinet de tehnică dentară și au fost efectuate și patru recontroale, fiind aplicate patru sancțiuni: trei avertismente și o amendă în valoare de 2.000 lei. A fost verificat un spital și au fost efectuate 70 de controale vizând activitatea de colectare, depozitare şi de neutralizare a deşeurilor periculoase în unităţi sanitare. Dintre acestea, 27 de controale au fost la producători mici de deşeuri periculoase, 42 la producătorii mijlocii de deşeuri periculoase și un controal la producătorii mari de deșeuri periculoase. Au fost verificate nouă unități din categoria cabinete de înfrumusețare, fiind aplicate două amenzi, în valoare totală de 6.000 lei.

 

Neregulile găsite de inspectorii DSP

De asemenea, inspectorii Serviciului de Control în Sănătate Publică din cadrul

DSP Suceava au efectuat controale, în cadrul acţiunilor tematice, la unitățile de dializă publice și private.

O parte dintre unităţile din categoria nonaliment controlate au prezentat o serie de neconformităţi: neasigurarea supravegherii sănătății lucrătorilor prin efectuarea examenelor medicale, desfășurarea activității fără certificatul de instruire profesională privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă, nerespectarea regulilor de igienă în unități de folosință publică, nerespectarea protocolului complet de sterilizare în funcție de metoda aplicată, a instrumentarului din domeniul sanitar și de înfrumusețare și lipsa produselor biocide și a aparaturii pentru sterilizarea instrumentarului.

Conform comunicatului DSP, motivele suspendării de activitate la o unitate de cazare au fost lipsa documentelor de reglementară sanitară, starea necorespunzătoare de întreținere a spațiilor de cazare și a cazarmamentului, neîntreținerea grupurilor sanitare în permanentă stare de curățenie, acestea fiind și în stare avansată de degradare, și lipsa materialelor pentru efectuarea curățeniei și lipsa produselor biocide.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cabinete medicale, școli, spitale și unități de turism, controlate de DSP dacă au dezinfectante și dacă respectă măsurile de igienă.
 Vizualizări articol: 1805 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cabinete medicale, școli, spitale și unități de turism, controlate de DSP dacă au dezinfectante și dacă respectă măsurile de igienă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei