Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 mar 2020 - Anul XXV, nr. 57 (7362)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În 2019

Venituri de aproape 5 milioane de euro din proiecte de cercetare, la Universitatea din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Veniturile din proiectele de cercetare și dezvoltare, desfășurate de Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava (USV), în 2019, au atins suma de 23 de milioane de lei, adică aproape 4.800.000 de euro.

Datele au fost oferite de rectorul instituției, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, care a menționat că Universitatea a avut, anul trecut, 115 proiecte de cercetare, dezvoltare, mobilități și consultanță.

De asemenea, cele peste 23 de milioane de lei reprezintă o creștere a veniturilor cu peste 50% față de anul precedent, respectiv o dublare a sumei provenite din cercetare din 2017.

Tot referitor la activitatea de cercetare a cadrelor și a cercetărilor instituției, Valentin Popa a amintit de evoluția numărului de citări indexate ISI, de la 62 în 2009, 194 în 2012, 512 în 2014, 1194 în 2016, 2001 în 2018 și 2.464 în 2019, pentru 2019 datele fiind parțiale.

Cât privește evoluția publicațiilor USV în reviste din prima jumătate a clasamentelor internaționale ISI (reviste științifice acreditate la cel mai înalt nivel pe plan internaţional), acestea au crescut exponențial ajungând la aproape 90 de publicații, de la circa 50 în 2017.

„În aceste condiții, ne mândrim cu declarația experților Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) care au oferit USV drept exemplu între universitățile românești de <instituție ancoră pentru regiune, jucând un rol cheie în comunitate și în ecosistemul înconjurător, fiind clar angajată să dezvolte o agendă antreprenorială>”, a mai spus Valentin Popa

 

Buget „impresionant” pentru 2020 - 87,8 milioane de lei

Anul 2020 aduce Universității sucevene un buget „impresionant”, așa cum a menționat rectorul instituției, de patru ori mai mare decât cel de acum opt ani.

Finanțarea de bază pentru 2020 este de 87,8 milioane de lei.

„Perioada 2011 – 2012 a fost una dintre cele mai grele pentru universitatea noastră. A fost o perioadă în care am fost, practic, la limita intrării în incapacitate de plată. Șase ani ne-au trebuit ca să redresăm financiar instituția și să ajungem, în ultimii ani, excelent financiar, cu lipsa creditelor în bănci, astfel încât să putem asigura dezvoltarea Universității. Pixul unui ministru a putut să oprească dezvoltarea, mai accentuată, a unei universități, timp de șase ani”, a mai completat Valentin Popa.

În același timp, pentru 2020, au crescut și fondurile alocate burselor studențești, la 16,3 milioane de lei, peste 3000 de studenți ai USV beneficiind de aceste venituri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Venituri de aproape 5 milioane de euro din proiecte de cercetare, la Universitatea din Suceava.
 Vizualizări articol: 1811 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 4 voturi
Venituri de aproape 5 milioane de euro din proiecte de cercetare, la Universitatea din Suceava3.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei