Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 feb 2020 - Anul XXV, nr. 31 (7336)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Reversul medaliei

Locuitorii unei străzi din Iţcani, supăraţi că utilajele de deszăpezire aruncă zăpada pe trotuarele curăţate de ei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Intervenţiile de îndepărtare a zăpezii de pe arterele de circulaţie din municipiul Suceava îi nemulţumesc pe locuitorii unei străzi din cartierul sucevean Iţcani, deoarece, inevitabil, de fiecare dată, ce se îndepărtează de pe carosabil ajunge pe trotuare.

Asta deoarece strada Biruinţei, dar şi alte artere similare acesteia, sunt destul de înguste şi intens circulate pe ambele benzi, încât curăţarea lor se face din bordură în bordură. În acest fel, vrând-nevrând, toată zăpada adunată de pe carosabil cu lamele utilajelor de deszăpezire este aruncată pe trotuare, care sunt de asemeni înguste.

De aici şi frustrarea celor din zonă, care, învăţaţi să facă treabă şi să nu aştepte să vină alţii să le dea zăpada de pe trotuare, ies cu lopeţile şi curăţă de fiecare dată când ninge.

„E o veşnică confruntare – noi cu lopata, ei cu utilajele. Dacă noi am curăţat cu lopata trotuarul până la dispensarul din cartier, utilajele de deszăpezire de ce trec până în bordură şi aruncă toată fleoşcăraia pe trotuar, până în gard, sau chiar pe pereţii caselor? În urma lor trotuarul curăţat de noi se transformă în patinoar. Nu doar maşinile au prioritate... Noi pe unde să mai circulăm?”, a spus Marius Mariţanu, unul dintre locuitorii străzii Biruinţei, nemulţumit că munca lor este zădărnicită de intervenţiile ulterioare ale utilajelor de deszăpezire.

În condiţiile în care implicarea lor în acţiunile de îndepărtare a zăpezii şi a poleiului de pe trotuare, facilitând accesul pietonilor, este una care poate fi luată ca exemplu şi în alte zone ale oraşului, nemulţumirea lor trebuie luată în calcul şi de cei care au contract să se ocupe de deszăpezire, pentru a găsi soluţii de diminuare a efectelor trecerii utilajelor de deszăpezire pe străzi problematice, cum sunt Biruinţei, Aron Pumnul sau Muncitorului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locuitorii unei străzi din Iţcani, supăraţi că utilajele de deszăpezire aruncă zăpada pe trotuarele curăţate de ei.
 Vizualizări articol: 2351 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Locuitorii unei străzi din Iţcani, supăraţi că utilajele de deszăpezire aruncă zăpada pe trotuarele curăţate de ei5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei