Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 feb 2020 - Anul XXV, nr. 31 (7336)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nereguli

Amenzi consistente şi material lemnos de aproape 150.000 de lei confiscat pentru firma fiului unui consilier al Gărzii Forestiere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Controlul privind activitatea derulată de firma care aparține fiului unui consilier al Gărzii Forestiere Suceava s-a finalizat, iar rezultatul este un şir întreg de nereguli.

„Delegați ai Gărzii Forestiere Suceava împreună cu lucrători din cadrul IPJ Suceava au finalizat verificările la operatorul economic în cauză, fiind constatate mai multe abateri de la legislația silvică în vigoare. Astfel, în urma neregulilor constatate, operatorul economic a fost sancționat contravențional, valoarea amenzilor totalizând 37.000 de lei, totodată fiind confiscată valoric o cantitate de 216,06 mc de buștean rășinoase și 155,29 mc cherestea rășinoase, a căror valoare se ridică la suma totală de 145.959 lei”, se arată într-un comunicat semnat de inspectorul-şef al Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Găşpărel.

Controlul a demarat la mijlocul lunii trecute după ce în trafic a fost depistat un transport ilegal de cherestea, efectuat cu un tir și o remorcă a societății FENSTER DOR SRL Stulpicani, controlată de Ionel Nacu, fiul lui Mihai – Mugurel Nacu, consilier în cadrul Gărzii Forestiere Suceava. Totul a plecat de la articol de presă, în care se dezvăluiau posibile conflicte de interese.

Întreaga poveste a început în seara zilei de sâmbătă, 11 ianuarie 2020, când un echipaj din cadrul Secţiei nr.1 de Poliţie Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe DN 2, pe raza comunei Vadu Moldovei, un tir cu remorcă condus de un tânăr de 29 de ani, din oraşul Frasin, care transporta lemn, respectiv, cherestea de esenţă răşinoase.

Cum existau suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, poliţiştii au solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care la data de 13 ianuarie 2020, în urma verificărilor făcute, au stabilit faptul că SC Fenster DOR SRL Stulpicani a efectuat două transporturi de lemn, cu un volum total de peste 100 mc, cu acelaşi mijloc de transport, dar remorci diferite, utilizând acelaşi aviz de însoţire şi cod online emis de aplicația informatică.

Ambele transporturi au fost direcționate către o societate din comuna Valu lui Traian, județul Constanța.

În acest caz s-a dispus amendarea cu 15.000 de lei a societăţii comerciale Fenster DOR SRL Stulpicani, emitentă a documentelor și administrată de Ionel Nacu (33 de ani), pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 şi confiscarea celor 55,81 mc de cherestea de esență rășinoase în valoare de 35.662 de lei, care a fost predată în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi consistente şi material lemnos de aproape 150.000 de lei confiscat pentru firma fiului unui consilier al Gărzii Forestiere.
 Vizualizări articol: 2288 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Amenzi consistente şi material lemnos de aproape 150.000 de lei confiscat pentru firma fiului unui consilier al Gărzii Forestiere5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei