Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 feb 2020 - Anul XXV, nr. 31 (7336)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din această lună

Medicii infecţionişti şi gastroenterologi suceveni pot prescrie tratamentul antiviral direct pentru hepatita cronică C şi ciroză hepatică C

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Casa Asigurărilor de Sănătate Suceava a fost desemnată, începând din această lună, prin ordin al preşedintelui CNAS, să asigure terapia cu medicamente cu acţiune antivirală directă (interferon-free) destinate tratamentului hepatitei cronice C şi cirozei hepatice C, pentru pacienţii adulţi.

Preşedintele – director general al CAS Suceava, Victor Cristi Bleorţu, a informat, printr-un comunicat de presă, că bugetul iniţial alocat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Suceava pentru acest tip de tratament este în valoare de 928.000 de ei.

Medicii prescriptori pentru pacienţii adulţi sunt medici din specialitatea gastroenterologie şi din specialitatea boli infecţioase, aflaţi în contract cu CAS Suceava. Medicamentele vor putea fi prescrise pentru pacienţii care îndeplinesc criteriile de includere în tratament prevăzute în protocolul terapeutic specific. „Pacienţii vor fi informaţi de medic cu privire la terapia antivirală recomandată, la modalitatea de administrare, la reacţiile adverse şi interacţiunile medicamentoase şi vor semna formularele tipizate necesare”, arată directorul Bleorţu.

 

La controlul lunar şi la sfârşitul tratamentului pacientul trebuie să prezinte medicului curant flacoanele goale ale medicamentului prescris

Potrivit acestuia, o condiţie esenţială pentru reuşita tratamentului este ca pacientul să-şi monitorizeze tratamentul mergând la medicul curant pentru consultaţii şi analize, ori de câte ori acesta îl programează sau în cazul unor reacţii adverse sau dacă starea de sănătate o impune.

Determinările cantitative ARN-VHC (viremiile) se vor realiza în mod gratuit, fiind obligatorii pentru iniţierea şi monitorizarea tratamentului.

Persoanele asigurate care beneficiază de tratament antiviral fără interferon vor primi de la medicul curant câte o prescripţie medicală gratuită la fiecare 28 de zile, care poate fi eliberată de farmaciile în contract cu CAS Suceava.

Victor Cristi Bleorţu a precizat că la 12 săptămâni de la terminarea tratamentului pacientul trebuie obligatoriu să efectueze viremia (analiză gratuită) care atestă obţinerea rezultatului terapeutic. Viremia obligatorie pentru monitorizarea tratamentului se va efectua în baza documentelor primite de la medicul curant (buletine de testare sau vouchere) numai în laboratoarele autorizate şi evaluate conform dispoziţiilor legale, nominalizate pe site-ul CNAS.

La controlul lunar şi la sfârşitul tratamentului pacientul trebuie să prezinte medicului curant (prescriptor) flacoanele goale ale medicamentului prescris, prin acesta asumându-şi şi totodată confirmând faptul că a luat în proporţie de 100% medicamentele prescrise.

Pe site-ul CNAS – www.cnas.ro, la rubricile Informaţii pentru Asiguraţi- Medicamente- Asiguraţi-Tratament fără interferon 2020 şi Informaţii pentru Furnizori – Medicamente –  Furnizori- Tratament fără interferon 2020 sunt postate toate informaţiile necesare atât pentru pacienţi, cât şi pentru medicii prescriptori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii infecţionişti şi gastroenterologi suceveni pot prescrie tratamentul antiviral direct pentru hepatita cronică C şi ciroză hepatică C.
 Vizualizări articol: 1852 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medicii infecţionişti şi gastroenterologi suceveni pot prescrie tratamentul antiviral direct pentru hepatita cronică C şi ciroză hepatică C0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei