Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 feb 2020 - Anul XXV, nr. 31 (7336)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Clarificări

Daniel Cadariu a explicat că Ordonanţele de Urgenţă din ultima şedinţă de Guvern au fost absolut necesare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PNL de Suceava, Constantin Daniel Cadariu, a explicat că toate Ordonanţele de Urgenţă adoptate în şedinţa de Guvern din data de 4 februarie a.c. erau absolut necesare, dând câteva exemple în acest sens. Daniel Cadariu a făcut referire în primul rând la OUG pentru decontarea navetei pentru elevi, care era necesară pentru a rezolva problema decontării cheltuielilor de transport ale elevilor din bugetul Ministerului Educaţiei, ca urmare a deciziei CCR. „Asigurăm astfel plata acestor cheltuieli din bugetul Ministerului Educaţiei pe bază de documente justificative depuse de elevi la unităţile şcolare”, a spus Cadariu. El a precizat că o ală ordonanţă a fost cea pentru extinderea programului cunoscut ca „masă caldă” în şcoli. Acest program se va extinde de la 50 la 150 de unităţi şcolare, iar numărul elevilor care vor beneficia se triplează de la 23.455 la 65.434.

Senatorul PNL a precizat că Executivul liberal a emis o altă ordonanţă de urgenţă pentru a rezolva problema unor pensionari care au derulat activităţi miniere, astfel încât prin această modificare persoanele care au desfăşurat activităţi de prospecţiuni geologice vor fi incluse în grupa I de muncă şi vor beneficia de creşterea pensiilor la nivelul acestei grupe. De asemenea, Daniel Cadariu a spus că prin OUG pentru pregătirea stocurilor de rezervă în situaţii de epidemii şi pregătirea României pentru prevenirea infecţiilor cu coronavirus se vor asigura fondurile necesare, în sumă de 220 milioane lei, pentru achiziţia de echipamente şi materiale necesare în regim de urgenţă.

El a mai adăugat că în ultima şedinţă Guvernul a adoptat şi OUG pentru decontarea intervenţiilor medicale din programele de Sănătate în aceleaşi condiţii din sistemul sanitar public pentru pacienţii care aleg servicii medicale private. „Salvăm astfel viaţa pacienţilor aflaţi în situaţie critică de infarct miocardic sau atac cerebral, care vor putea să apeleze la servicii medicale în acelaşi regim de decontare din programele naţionale de sănătate atât în spitale publice, cât şi spitalele private.De asemenea, am eliminat coplata şi contribuţiile personale pentru serviciile medicale, atât la stat cât şi la privat introduse de guvernarea PSD prin OUG 27/2019 şi am prorogat termenul pentru aplicarea aceste prevederi până în aprilie 2021”, a explicat senatorul liberal. El a mai spus că o altă ordonanţă importantă a fost cea pentru finanţarea din fonduri europene a proiectelor de realizare a reţelelor de distribuţie a gazelor naturale. Cadariu a spus se alocă un buget de aproximativ 500 de milioane de euro, din fonduri europene din exerciţiul financiar actual şi din următorul pachet financiar, pentru înfiinţarea de reţele noi de distribuţie a gazelor naturale în localităţile din România. Senatorul liberal a mai explicat că şi OUG pentru descentralizarea Programului Operaţional Regional este extrem de importantă, în condiţiile în care există un angajament asumat prin programul de guvernare şi pe care autorităţile locale îl aşteaptă de mai mult de 10 ani. El a arătat că organismele intermediare de management ale Programului Operaţional Regional se vor transforma în Autorităţi de Management pentru următorul exerciţiu financiar 2021- 2027.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Daniel Cadariu a explicat că Ordonanţele de Urgenţă din ultima şedinţă de Guvern au fost absolut necesare.
 Vizualizări articol: 1956 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Daniel Cadariu a explicat că Ordonanţele de Urgenţă din ultima şedinţă de Guvern au fost absolut necesare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei