Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 feb 2020 - Anul XXV, nr. 31 (7336)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Manifestări

Evenimente de promovare a limbii și culturii chineze, organizate de Centrul de Studii Asiatice (USV)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrul de Studii Asiatice, de la Univesitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava - USV, www.romania-china.ro, alături de Casa Româno-Chineză Suceava, au organizat, în acest an universitar, mai multe evenimente de promovare a limbii, culturii și civilizației chineze.

Coordonatorii centrului au menționat că a început o nouă serie de cursuri de chineză, peste 100 de cursanți înscriindu-se deja.

„Sperăm ca lecţiile de limba chineză şi organizarea de evenimente tradiţionale să trezească interesul cât mai multor suceveni pentru cultura Chinei”, transmit aceștia. 

De asemenea, la finele lunii ianuarie, Centrul de Studii Asiatice, împreună cu Casa Româno-Chineză Suceava, a organizat Gala Culturii Chineze. Acest eveniment s-a alăturat unei serii de manifestări organizate de centre şi asociaţii culturale din toată ţara, în preajma Festivalului Primăverii, care a început, anul acesta, pe 25 ianuarie 2020, ziua în care s-a sărbătorit Anul Nou Chinezesc.

Programul pentru Gala Culturii Chineze a cuprins: expoziţie personală de pictură şi caligrafie chinezească - Daniel Deacu, student la Beijing Language and Culture University; Povestiri din şi despre China - Daniel Deacu; Poezie chinezească - Liu Qian, profesoară de limba chineză; Mini concert de muzică chinezească - Royal Cvartet.

Moderatorul evenimentului a fost Alina Deacu, profesoară de cultură şi civilizaţie chineză la Centrul de Studii Asiatice.

Cei de la Centrul de Studii Asiatice, USV, au mai amintit că au fost prezenți și la Noaptea Cecetătorilor, iar elevii au comunicat bucuroşi cu profesoarele de la Centru, arătându-şi interesul pentru China.

De asemenea, coordonatorii Centrului de Studii Asiatice de la Suceava, lector univ. dr. Marilena Oana Nedelea și conf. Univ. dr. Alexandru Mircea Nedelea au publicat, în urmă cu cinci ani, cartea intitulată „China” Editura Ars Docendi a Universităţii Bucureşti. Ca urmare a interesului românilor pentru această temă, autorii au un nou proiect, și anume coordonarea unui volum intitulat „Despre China”, la care sunt invitați să contribuie cu articole oricine este interest de acest subiect. Pentru relații, cei interesați pot contacta inițiatorii acestui demers la numărul de telefon 0740019277.

 

Prelegerea "Expresivitatea scrierii chineze"

Centrul de Studii Asiatice îi invită pe cei interesați, sâmbătă, 8 februarie, de la ora 14:00, la prelegerea "Expresivitatea scrierii chineze", susţinută de Deacu Daniel, student la Beijing Language and Culture University. Evenimentul va avea loc la Universitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava, corp D, amfiteatrul D 201. Din cuprinsul prelegerii menționăm subiecte precum: istoria şi evoluţia scrierii chineze stilurile de caligrafie structură şi semnificaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Evenimente de promovare a limbii și culturii chineze, organizate de Centrul de Studii Asiatice (USV).
 Vizualizări articol: 1787 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Evenimente de promovare a limbii și culturii chineze, organizate de Centrul de Studii Asiatice (USV)1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei